用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 如果Xmas 返港再辦英國簽証……
樓主: wangc
go

如果Xmas 返港再辦英國簽証…… [複製鏈接]

wangc 發表於 18-7-20 05:04
回覆 brother4 的帖子

8月讀到9月開學,agent同我揾左吾同學校的summer  course 讀完直接去開學。學校解釋 ...
學校提議無簽證學生先上堂, Xmas返港再做簽證. 教育部唔查佢查邊個?
好似唔可以係英國(新)辦Tier 4 Visa.

wangc 發表於 18-7-20 05:04
回覆 brother4 的帖子

8月讀到9月開學,agent同我揾左吾同學校的summer  course 讀完直接去開學。學校解釋 ...

agent 呢個建議如果係佢主動提出,連agent 都有問題。
非法行為無被發現自然無事,一發現嘅話學生隨時blacklist , 影響好大,搏唔過。交咗錢未? 未交揾過間安全d.

回覆樓主:

如果係我 :
24/8 直航夜機,離開英國
25/8 回港後,直接往升學中心,網上簽證(但要有CAS)
2X/8 往禮頓中心 ,加錢做快証。

估計9月初收到已批准學生簽證。

建議訂9月8日機票,9月9日上午/下午到達英國。

***估計9月第1個星期唔教書,9月10日正式嚟料 !

如果有BNO, 是否可免學生簽證?

BNO -> 21歲
BNO 要簽證

回覆 cow 的帖子

Thanks

‹ 上一主題|下一主題