用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 培基 DSE 成績
go

培基 DSE 成績 [複製鏈接]

去年失手, 今年 2018年 DSE 改善及進步返

Report on the HKDSE Results (2018)
http://www.spkc.edu.hk/home/inde ... id=1053&mid=123
> 68.4% (33222)
> level 4+ was 52.6%.

Report on the HKDSE Results (2017)
http://www.spkc.edu.hk/home/inde ... _id=983&mid=123
> 57% (33222)
> level 4+ was 37%.

Report on the HKDSE Results (2016)
http://www.spkc.edu.hk/home/inde ... _id=924&mid=123
> 70% (33222)
> level 4+ was 47%.

Report on the HKDSE Results (2015)
http://www.spkc.edu.hk/home/inde ... _id=852&mid=123
> 62% (33222)
> level 4+ was 46.1%.

Report on the HKDSE Results (2014)
http://www.spkc.edu.hk/home/inde ... _id=779&mid=123
> 65.4% (33222)
> level 4+ was 46.4%.
   6    0    0    0

小時了了 發表於 18-7-17 08:59

Report on the HKDSE Results (2018)
所以好明白考DSE有一定壓力 , 今年進步返辛苦哂培基師兄師姐 !

小時了了    發表於 18-7-17 10:01

NSLNSL 發表於 18-7-17 09:58
所以好明白考DSE有一定壓力 , 今年進步返辛苦哂培基師兄師姐 !
係呀, 考DSE 辛苦啊! 培基加油! 希望今年成績一直保持及慢慢改善進步, 同匯基(東九) 距離越來越近了 (呢兩間直資屬靈氣氛好相近, 好多基督徒父母都會選呢兩間作比較)
.
匯基(東九) 2018 DSE 成績
http://www.uccke.edu.hk/wp-content/uploads/2018/07/UCCKE_2018_DSE_Results.pdf
> 76.5% (33222)
> level 4+ was 60.2%.

佢地今年好手緊,大部份收band1生,可能有決心攪好成績

angiehouse 發表於 18-7-17 12:38
我都覺收好多Band 1 生。

這學校校長好好, 又好注重學生品德, 鼓勵學生獨立自理, 比好多正能量我地家長同學生, 最更要比到學生愉快地學習。

NSLNSL 發表於 18-7-17 12:57
我都覺收好多Band 1 生。

這學校校長好好, 又好注重學生品德, 鼓勵學生獨立自理, 比好多正能量我地家長同 ...

聽聞會轉校長

angiehouse 發表於 18-7-17 13:47
聽聞會轉校長
可能要提攜新血。

回覆 小時了了 的帖子

希望到我仔果界KEEP到不斷進步啦~

你好好 ar 謝資料

angiehouse 發表於 18-7-17 12:38

請問怎様得知? 女小五, band 2 b

littletongtong 發表於 18-7-17 14:40
請問怎様得知? 女小五, band 2 b

夠8,身邊朋友講

小時了了 發表於 18-7-17 10:12
係呀, 考DSE 辛苦啊! 培基加油! 希望今年成績一直保持及慢慢改善進步, 同匯基(東九) 距離越來越近了 (呢兩 ...
点解Eng Lit重勁过Eng! 我还以為Eng Lit是比Eng難很多很多的

angiehouse 發表於 18-7-17 14:52
夠8,身邊朋友講

i am loving it

twhkleung 發表於 18-7-17 16:34
点解Eng Lit重勁过Eng! 我还以為Eng Lit是比Eng難很多很多的

我估...只有人才才qualified 讀eng lit

回覆 小時了了 的帖子

早兩日上培基網見到,都好感動。希望各級同學愉快學習之餘,繼續努力為自己為學校爭取好成績。

今日回學校考PreS1,見到老師好細心同家長講解,校長又好和藹可親,真的感到這是一間很有愛的學校。

SSG 發表於 18-7-17 18:04
今日回學校考PreS1,見到老師好細心同家長講解,校長又好和藹可親,真的感到這是一間很有愛的學校。 ...
我女都有講琴日考PreS1時, 師長們好和藹可親, 因我女比較內儉,平時要我問佢先會講學校d嘢, 佢琴日竟然主動同我講這學校老師好親切, 校長又笑容滿面, 所以考試時都無咩壓力。

NSLNSL 發表於 18-7-18 09:51
我女都有講琴日考PreS1時, 師長們好和藹可親, 因我女比較內儉,平時要我問佢先會講學校d嘢, 佢琴日竟然主動 ...

其實培基系邊緣學生即band1到2A好選擇,系隔涉d同要比學費,沙田band1生點都有band1校收所以吾會選佢,但外區知有band1生選佢的

angiehouse 發表於 18-7-18 10:43
其實培基系邊緣學生即band1到2A好選擇,系隔涉d同要比學費,沙田band1生點都有band1校收所以吾會選佢,但 ...
妳講得啱呀,謝謝妳的分析 !

我選擇哩間學校時都很清楚, 而學習理念又好配合到我小朋友, 希望開學後女兒可以及早適應學校新生活。

回覆 angiehouse 的帖子

我哋學校係沙田區的小學,我個女及幾位同學仔都是B1的,都決定讀培基。雖然沙田的確有很多B1學校,但培基仍有她的吸引力。
‹ 上一主題|下一主題