用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問海外留學嘅Agent會幫學生做d咩?
go

請問海外留學嘅Agent會幫學生做d咩? [複製鏈接]

我見我個女申請表同成績係經agent交去大學外,agent 都唔會提你幾時前要辦證,又唔會update你嘅申請狀況。只有我地喺度急。
   3    0    0    0

回覆 sorfn89 的帖子

都要看agent 的責任心,有人跟得貼,有人hea 做。

回覆樓主:

睇運氣,有 d 跟得貼,有 d 完全係佢坐享其成。

1998Ruby1998 發表於 18-7-16 18:58
睇運氣,有 d 跟得貼,有 d 完全係佢坐享其成。

都唔知而家究竟可以做d咩? unconditional offer未收到,deposit 未比, CAS  未有

sorfn89 發表於 18-7-16 20:49
都唔知而家究竟可以做d咩? unconditional offer未收到,deposit 未比, CAS  未有
...

我個女 first term 已經有conditional offer,到12/7交成績表比 agent 後,14/7就收到unconditional offer 同叫我比deposit. 我arrange咗今日比錢,我相信過兩日會收到CAS

大agent校網資源多
細agent有機會遇到跟得貼的
我自己的早前幫表妹搞升學的經驗來睇,就會選返細agent,因為雖然話校網大,但其實成績系點已經限制左學校。
一開始我地上去大agent(名就唔開),跟住又系跟得好差,咩都唔理
後尾都係經BK人介紹,認識左個細agent的靚女,真係服侍周到,超級細心

‹ 上一主題|下一主題