用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Sixth form 西裝
go

Sixth form 西裝

Sixth form 不用穿校服,請問西裝大家通常是否去G2000 和馬莎買的嗎? 有其他推介嗎?謝謝!

Anniemun 發表於 18-7-12 17:48
Sixth form 不用穿校服,請問西裝大家通常是否去G2000 和馬莎買的嗎? 有其他推介嗎?謝謝! ...
記住買可機洗及Tumble dry
馬莎好多選擇, 但腰圍30吋起

回覆樓主:

G2000會啱身啲!

yiphalook 發表於 18-7-12 21:10
記住買可機洗及Tumble dry
馬莎好多選擇, 但腰圍30吋起
謝回覆,阿仔腰圍28吋,那要洋服店去訂做嗎?

亮燈 發表於 18-7-12 21:32
G2000會啱身啲!
請問G2000 有比較 slim fit 的款式嗎?

Anniemun 發表於 18-7-12 21:35
請問G2000 有比較 slim fit 的款式嗎?

有呀!我仔都瘦,佢都買到。

亮燈 發表於 18-7-12 21:36
有呀!我仔都瘦,佢都買到。
那真好,請問有冇邊間分店多點款式? 因要準備4套,agent 說其中兩套平時穿,另外兩套出席ball 或有 function 時穿,還要準備一件中長絨褸。

Anniemun 發表於 18-7-12 21:45
那真好,請問有冇邊間分店多點款式? 因要準備4套,agent 說其中兩套平時穿,另外兩套出席ball 或有 functio ...

當年去九龍灣德福,都多款啊!但我仔只買兩套,平時返學著,而去BALL就買多兩條呔就算!

亮燈 發表於 18-7-12 21:49
當年去九龍灣德福,都多款啊!但我仔只買兩套,平時返學著,而去BALL就買多兩條呔就算!
...
謝謝,德福好方便我們,星期六去睇睇先,請問要帶皮鞋去試衫嗎?不好意思,太多問題。

Anniemun 發表於 18-7-12 21:52
謝謝,德福好方便我們,星期六去睇睇先,請問要帶皮鞋去試衫嗎?不好意思,太多問題。 ...

唔使客氣,好少問題啫!
你當然可以帶埋皮帶去試啦!你喜歡就得!

Anniemun 發表於 18-7-12 17:48
Sixth form 不用穿校服,請問西裝大家通常是否去G2000 和馬莎買的嗎? 有其他推介嗎?謝謝! ...

可考慮去中環祥X訂做。可做ㄧ衫兩褲。
Brilix

回覆 Anniemun 的帖子

Sixth form去ball的話,我做左件馬甲背心比佢,帶定條煲太,著返平日返學西裝。感覺都smart 好多。

jj100c 發表於 18-7-13 07:47

Sixth form去ball的話,我做左件馬甲背心比佢,帶定條煲太,著返平日返學西裝。感覺 ...
請問是訂做的嗎?

brilix 發表於 18-7-12 23:50
可考慮去中環祥X訂做。可做ㄧ衫兩褲。
洗完會縮水,除非學校幫你乾洗

我仔謝師宴,所以帶左佢去金都訂做,大概400左右,後來先知道g2000都有現成賣。

回覆樓主:

我阿仔都係現成G2000西裝,一般參加學校宴會ok. G2000亦fit 香港人身型

Anniemun 發表於 18-7-12 21:45
那真好,請問有冇邊間分店多點款式? 因要準備4套,agent 說其中兩套平時穿,另外兩套出席ball 或有 functio ...

我見銅鑼灣地帶有幾間定做西裝的,我見D款都ok又唔貴,始終定做合身D, 可叫佢留多D紙口長高可放長,另外見有間賣進口T shirt款幾靚又少撞款嘟唔貴而且見佢有呔套裝好抵好似有埋呔夾、袋巾、袖口鈕成套嘟係見佢賣$129,我同事上次買咗2套,商場間餐廳甜品嘟好食,放假可去逛逛

scso 發表於 18-7-14 09:56
我見銅鑼灣地帶有幾間定做西裝的,我見D款都ok又唔貴,始終定做合身D, 可叫佢留多D紙口長高可放長,另外見 ...
可以pm 資料嗎?謝!

Candice1128 發表於 18-7-14 08:19
我阿仔都係現成G2000西裝,一般參加學校宴會ok. G2000亦fit 香港人身型
一陣會去睇下,知道做會fit 啲,但又怕訂做需時,趕不到開學前。

jj100c 發表於 18-7-13 23:02

我仔謝師宴,所以帶左佢去金都訂做,大概400左右,後來先知道g2000都有現成賣。 ...

金都D款娘D, 我見同事在銅鑼灣地帶定做的好靚,因為1/F是年輕人開,款型仔D, 2/F老師傅也ok