用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 The Dinoops 酷龍寶貝 vs World Family 美語世界 / Oxfo ...
go

The Dinoops 酷龍寶貝 vs World Family 美語世界 / Oxford Path 牛津

請問有冇The Dinoops 用家可以分享下。我見佢廣告寫系統教材性價比有如5、6萬的教材。不過好似是大約兩年前時比較多人買及討論。一分錢一分貨的話,其實價錢相距好遠。真的實用,還是當一般圖書看?

csc1016 發表於 18-7-10 22:43
請問有冇The Dinoops 用家可以分享下。我見佢廣告寫系統教材性價比有如5、6萬的教材。不過好似是大約兩年前 ...
你好,我都考慮買什麼比BB, 你最後有什麼決定?

babyyanyanpig 發表於 19-1-9 14:30
你好,我都考慮買什麼比BB, 你最後有什麼決定?

我最後買咗套二手迪士尼,主要用DWE,但也有買其他教材(包括Dinoops),但當普通圖書看。

csc1016 發表於 19-1-9 20:51
我最後買咗套二手迪士尼,主要用DWE,但也有買其他教材(包括Dinoops),但當普通圖書看。
...
多謝回覆,BB成日睇dvd 怕唔怕壞眼睛?如果唔看dvd得唔得?

babyyanyanpig 發表於 19-1-11 17:51
多謝回覆,BB成日睇dvd 怕唔怕壞眼睛?如果唔看dvd得唔得?

播cd,碌咭,看書,點讀筆。我也不主張看dvd,但因為長輩湊,佢地貪方便,我小朋友唔太食嘢,所以通常食嘢時播。好彩佢啲片也不算快,而且是配合書本內容。

csc1016 發表於 19-1-11 18:09
播cd,碌咭,看書,點讀筆。我也不主張看dvd,但因為長輩湊,佢地貪方便,我小朋友唔太食嘢,所以通常食嘢 ...
明白,咁我買二手試下,一手太貴了,謝謝你