用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 港島、九龍直資Band 2英中
樓主: smartcash
go

港島、九龍直資Band 2英中 [複製鏈接]

IloveJJ 發表於 18-11-2 13:33
你話聖類斯無乜位俾街外B2生,但聖彼得咁多人入了聖類斯,我覺得一定不會全部是抽的,我一直以為有部分B2 ...
相信SLS街外位最多應只有2X-3X個.

令郎學校咁多人入到SLS, 我諗要問吓相關家長, 到底校內排名係名, 自行有冇報過SLS, 先可估計

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

IloveJJ 發表於 18-11-2 15:14
問題係無法問到,先要估計。
你話SLS只有2X-3X個街外位,係指自行定抽獎?
...
我指統一.

啱啱再睇番, 可能實際係統一可抽既位會再多D, 有4X-5X個.

SLS小學部有至少70個學生, 少極點都有3X-4X人會升上SLS, 咁統一個67個直屬位, 應有~30個剩.

計埋公開個15個, 應該至少有~45剩.

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-11-2 15:19
我指統一.

啱啱再睇番, 可能實際係統一可抽既位會再多D, 有4X-5X個.

要考慮3仔~~~

IloveJJ 發表於 18-11-2 15:28
咁係咪即係應該有B2生自行或抽到?
B2生自行入到唔出奇, 抽到相信都可能有, 但數量有幾多真係好難估

‹ 上一主題|下一主題