用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 嘉諾撒聖家(九龍塘) 家長入來傾下計啦
go

嘉諾撒聖家(九龍塘) 家長入來傾下計啦 [複製鏈接]

嘉諾撒聖家(九龍塘) 家長入來傾下計啦

我細囡今年上小一,大囡就升小四,大家交流下啦!

Re: 嘉諾撒聖家(九龍塘) 家長入來傾下計啦

報個到先
我女升4C,你囡囡邊班呀?

Hi 各位好,我女女又係今年升小一,乜已經知道派邊班呀

Heidi媽 寫道:
Hi Blythemia, 肥肥師奶,

我女升 P.2, 請多多指教 !  
你地咁快已經知道邊班 la?
另外想問問而家先夏天, 冬季校服唔買住得唔得呢?  

張成績表已經寫明升邊班架喇.
十一月左右會有通告安排買冬季校服,唔駛咁快買.
預祝你囡囡校園生活愉快

hi, 大家好 !
我囡囡升小一呀 !   
悠悠媽咪

Hi Everyone,

我囡囡升P.3 la!   

My draughter will also promote to p.3. How about your daughter?
How about  the result of last term?
My daughter ranked before 15 out of 134.
Can anyone share somethings about p.3 and p.4?

Hi cheungyanching,

My daughter will promote to 3D. How about your daughter?Are you happy about your daughter result?Ranked 15out of 134, quite good la!!  
cheungyanching 寫道:
My draughter will also promote to p.3. How about your daughter?
How about  the result of last term?
My daughter ranked before 15 out of 134.
Can anyone share somethings about p.3 and p.4?

Blythemia
我囡囡又係升4C呀!  她們第一次編入同一班呀!     講開我個囡,今次既成績又創新低,真係唸起都得人驚。   暑假有冇安排節目比囡囡呢?

yuki877、悠悠媽咪
我細囡同家姐一樣編入協社,你地呢? 30/7記住返學校取校服同買書呀!

Heidi媽, 你囡囡是否插班生呢?

cheungyanching, 你囡囡好叻呀!

你們好, 想請教你地女女在此校讀得開心嗎, 有無功課壓力呢?

hi 肥肥媽咪,我女女編咗悅社呀,咁你咪唔洗責買書囉

HI, 肥肥師奶
我囡囡編了 "悅社"  (紅色) 呀 !  
多謝提點, 書單已收到了,  7/30 回校取校服 .
悠悠媽咪

How about the school life of p.3 and p.4? Is the homework hard or not? Anyone can share?

How about the school life of p.3 and p.4? Is the homework hard or not? Anyone can share?

Any daughter need to go back school  for activities??My daughter needs to go back every Thursday for clarinet lesson. HOT!!!!BURNING!!!   

Hi

我囡囡就升小二

多多指教!

有無P.6今年畢業生家長?請問你們是否都是派去聖家中學?
‹ 上一主題|下一主題