用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今年12網派得差的,是選了哪間第一志願呢? ...
樓主: rinarina
go

今年12網派得差的,是選了哪間第一志願呢? [複製鏈接]

rinarina 發表於 18-7-10 20:11
想指教下, net 12怎樣排位好? 女仔, 文靜, 愛閱讀, 應該三間女校都合適。
但三間女校邊間第一志願比較大D機 ...

做得校長,點會唔明選校玩法,只係叩門俾唔俾機會你~~~

醒目開學勳章 王國長老

rinarina 發表於 18-7-10 20:11
想指教下, net 12怎樣排位好? 女仔, 文靜, 愛閱讀, 應該三間女校都合適。
但三間女校邊間第一志願比較大D機 ...

唔好意思,睇完pm唔記得覆

但三間女校邊間第一志願比較大D機會抽中? 純粹講機會率,應st paul catholic最易

第二志願排李賜豪定寶血隱陣D?
兩間只能講有少少機會,更大機會唔入,更不能講「穩陣」

第三志願要排間熱門的for叩門, 排軒銅定軒灣好D呢?
兩間應該都唔需要111。兩軒面試形式有d唔同,可睇睇邊種適合再作決定(軒灣肯定考耐性,有耐性可能係優點)

好傻的問題: 正確,完全係機率問題。無理由因為「怕叩門時人地校長唔鐘意」而放棄機會令自己入寶校丫嘛。叩門時直接講好了,校長點會唔明

回覆 Charlotte_mom 的帖子

可解釋下軒銅軒灣面試形式有何不同?好難決定放邊間第三志願。
另外,第四志願來說,哪幾間是三缐小學?雲景道官立,嘉道理,黃XX?邊間派位好些?
‹ 上一主題|下一主題