用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 唐乃勤初中書院,英文科老師質素
go

唐乃勤初中書院,英文科老師質素 [複製鏈接]

一肚火!已經忍住成年!上學期考試,到考試前一個星期,先係學生的網上發佈工作紙,grammar書答案,點溫呀!下學期了!仲衰過上學期,英文科大部份工作紙,past paper冇答案!grammar 書又吾比answer book, 又吾對答案,天才咩!你吾教,自修冇所謂,你比個答案我對,我知死乜!呢個新來的代課老師。真係比佢玩死二科架!吾止一班,係幾班。好怒氣!!!!
   1    0    0    0

hf1688 發表於 18-6-24 19:54
一肚火!已經忍住成年!上學期考試,到考試前一個星期,先係學生的網上發佈工作紙,grammar書答案,點溫呀 ...
唔知樓上mama係邊班?如果係1A班仲激氣, 長期打架打架打架, 成班仔係咁打打打, 拳拳到肉咁打, 唔係個別同學, 同親老師講都射波唔理, 就咁欺欺凌凌過咗一年!
報紙都出埋, 又點? 我除咗feel到學校好緊張上咗報、好驚再爆新聞之外, 完全唔覺佢地有咩跟進做過!
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180609/bkn-20180609010006987-0609_00822_001.html

hf1688 發表於 18-6-24 19:54
一肚火!已經忍住成年!上學期考試,到考試前一個星期,先係學生的網上發佈工作紙,grammar書答案,點溫呀 ...
你知唔知唐乃勤嘅英文老師係點教?視藝兼英文、家政兼英文 (2個)、音樂兼英文、圖書館兼英文!
我唔知你小朋友嘅英文, 俾煮飯 / 車衫 / 畫畫 / 彈琴 / 圖書館 邊位教到正?
全部安排啲閑科老師兼教英文, 點會教得好?
英文始終係好重要嘅專科, 果班教家政、視藝老師, 係唐乃勤未同莊啟程接龍, 仲係實用中學時請嘅老師, 老師都係得中五水平, 之後學校轉型文法中學, 為咗唔想炒晒實用中學班老師, 加上認為學校只係教初中生, 將佢地安排兼教英文, 水準可以有幾好呢?

我以為只係我對唐乃勤校風同教學都咁不滿, 原來仲有第二個mama都有同感...
‹ 上一主題|下一主題