用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中三參考書
樓主: Virginialum
go

中三參考書 [複製鏈接]

RoseRose1980 發表於 18-6-26 12:11
去caxxsell 二手綱買好新好平,我早排買1 set 6本 95% 新 全部計我$200 乍

恐龍書(bk1-3)有新版出左,2手書應該是舊版的。你睇下bk cover,就知道。

clarawuwu 發表於 18-6-29 11:43
恐龍書(bk1-3)有新版出左,2手書應該是舊版的。你睇下bk cover,就知道。

Book 4 都係新版 - 2nd Edition

我買個本係新的,賣家個女剛考完dse,所以賣去二手綱

RoseRose1980 發表於 18-6-29 12:55
我買個本係新的,賣家個女剛考完dse,所以賣去二手綱

新版 Book 1,3,4 叫2nd Editon。舊版係 Revised。

LingChiBaBa 發表於 18-6-29 13:24
新版 Book 1,3,4 叫2nd Editon。舊版係 Revised。
係2nd edition 新版

LingChiBaBa    發表於 18-6-29 13:43

其實有無话中幾睇邊本?

Virginialum 發表於 18-7-3 09:40
其實有無话中幾睇邊本?

跟 學校教嘅 topic 睇返相應課題囉。如果孩子唔一定揀理科,盡量問人借啦,買咗只睇一部份都頗浪費㗎。

醒目開學勳章 王國長老

YolandaTam 發表於 18-7-3 12:20
跟 學校教嘅 topic 睇返相應課題囉。如果孩子唔一定揀理科,盡量問人借啦,買咗只睇一部份都頗浪費㗎。
...
完全同意

我囡都未知 S.4 係咪會讀 Bio, 咪問其他中學既朋友借黎溫, 佢都話 confirm 揀到先問已畢業學姐拎舊書, 無打算未明確下買.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題