用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 (旺角)德萃小學有 offer 報到區
樓主: lulu0307
go

(旺角)德萃小學有 offer 報到區   [複製鏈接]

cattz288 發表於 18-7-6 09:13
難得眾家長覺得無問題! 真係好意外

斯德哥爾摩症候群

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-7-6 09:35
培中培小培幼,最初全部係私校,係當時政府既教育部門邀請培正變做津校。
培小好似曾短暫做過一兩年津校
...
明解, 我又上一堂課啦~~~
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

學校fans可否出來講兩句?
不聽ek言,吃虧在眼前

Soundervolt 發表於 18-7-6 09:37
斯德哥爾摩症候群

放低1萬蚊留位費, 不過間學校不存在, 真係應該嬲定笑呢?!   

回覆樓主

今日睇完新聞,大吃一驚,問題多多,希望有offer的家長小心處理。一直覺得係名大於實,由開辦到依家都覺呢間學校太高調,又未有太多實質嘢,全部係憧憬!

醒目開學勳章 王國長老

cloudcloudrobot 發表於 18-7-6 09:39
學校fans可否出來講兩句?
不聽ek言,吃虧在眼前
叫佢地盡快搵定學校仲好喇

cloudcloudrobot    發表於 18-7-6 09:48
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

又一次要認真懷疑:親子王國影響力真可怕

alanlai117 發表於 18-7-6 09:41
今日睇完新聞,大吃一驚,問題多多,希望有offer的家長小心處理。一直覺得係名大於實,由開辦到依家都覺呢 ...
呢度大把谷友一早警告左,可惜冇人聽
唔知個總校長會否跳船?

醒目開學勳章 王國長老

Charlotte_mom 發表於 18-7-6 09:47
又一次要認真懷疑:親子王國影響力真可怕
係咩

我唔覺啵

醒目開學勳章 王國長老

cloudcloudrobot 發表於 18-7-6 09:47
唔知個總校長會否跳船?
點跳丫

天虹都搵左新校長喇

VRVR 發表於 18-6-15 20:52
我都想聽聽天虹的用家對朱校長的看法(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

天虹個校長跳去旺角新校? 吾係跳大埔德萃?

miriam 發表於 18-7-6 09:51
點跳丫

天虹都搵左新校長喇

搵佢個好爸爸
一定有辦法

成功靠父幹

cloudcloudrobot 發表於 18-7-6 09:47
唔知個總校長會否跳船?
點都係袋住人工去搵新工啦!

WKF好似只係搵中學部校長兼任小學部校長,有得諗嫁 

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

1162694sd 發表於 18-7-6 10:13
天虹個校長跳去旺角新校? 吾係跳大埔德萃?
唔係大埔校長, 係升左級做德萃總校長丫

hkpapa852 發表於 18-7-6 10:15
點都係袋住人工去搵新工啦!

WKF好似只係搵中學部校長兼任小學部校長,有得諗嫁 

係請左救恩副校做

https://www.hk01.com/%E8%A6%AA%E5%AD%90/167364/%E5%B0%8F%E5%AD%B8%E6%A0%A1%E9%95%B7%E5%9F%B7%E4%BD%8D-%E8%8B%B1%E8%8F%AF%E6%A0%A1%E9%95%B7%E6%9E%97%E6%B5%A3%E5%BF%83%E9%80%80%E4%BC%91-%E6%95%91%E6%81%A9%E5%89%AF%E6%A0%A1%E9%95%B7%E6%8E%A5%E6%8D%A7%E5%A4%A9%E8%99%B9%E5%B0%8F%E5%AD%B8

醒目開學勳章 王國長老

LinusYip 發表於 18-7-6 10:15
搵佢個好爸爸
一定有辦法
我不成功就係無父幹

LinusYip 發表於 18-7-6 10:17
係請左救恩副校做

https://www.hk01.com/%E8%A6%AA%E5%AD%90/167364/%E5%B0%8F%E5%AD%B8%E6%A0%A1%E9%95% ...

WKF未有搵新小學部校長,英華小學都可以諗吓,呢兩間學校都幾like創新教育模式
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆樓主

朱校長真識走位... 知道自己未上任,但係高調宣傳收生無問題,講到註冊問題就走人先,彈返個波俾校董

hkpapa852 發表於 18-7-6 10:21
WKF未有搵新小學部校長,英華小學都可以諗吓,呢兩間學校都幾like創新教育模式
...

佢只係受鐘情”概念股”及國內家長歡迎,喺教育界受歡迎程度只停留喺建制派圈子。

其實佢話今界四年級嘅學生有直升嘅徳萃中學是不是真?身邊有朋友入左是度憧景裡樣也
‹ 上一主題|下一主題