用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St Mary 叩門申請提早了
go

St Mary 叩門申請提早了 [複製鏈接]

如果有K3 女生想叩St Mary的話,提提大家,今年突然提早了申請,只餘下今、明兩天親身交表咋!
http://www.smcs.edu.hk/it-school/php/webcms/files/upload/tinymce//news/p1/1718/procedure_1527501754.pdf

1    0    0    0

回覆樓主:

你好好人呀~

係咪 7 月中筆試?我要準備下...

LittleButter 發表於 18-6-11 09:32
如果有K3 女生想叩St Mary的話,提提大家,今年突然提早了申請,只餘下今、明兩天親身交表咋!
http://www. ...

好多謝你!

我都嚇一嚇,好在有好朋友提一提,上星期六忙著叩門面試,完全無留意,差點就錯過了。

1998Ruby1998 發表於 18-6-12 19:33

今年9/7

1998Ruby1998 發表於 18-6-12 19:33

9/7

LittleButter 發表於 18-6-11 09:32
http://www. ...

已截止了

回覆樓主

如筆試ok, 面見約幾時呢?

為何你需要準備呢?你的意思是幫忙你的K3學生準備一下?

gplove 發表於 18-6-12 21:53
如筆試ok, 面見約幾時呢?

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3415606&extra=page%3D3&page=1

以上的link 是有關「St Mary 叩門」的資訊,頭兩頁已經有詳盡介紹。

當年是6月中旬才有網上資訊,今年已經提早了6月上旬已經公布。1st round 筆試在9/7 進行,相信可能某些日子也會提早了。不過從前的資訊只是作參考,每年也有可能有所不同的。

回覆 LittleButter 的帖子

運氣唔夠,唯有實力搭救。平日冇訓練,唯有呢排操多幾圈。

1998Ruby1998 發表於 18-6-12 23:53

運氣唔夠,唯有實力搭救。平日冇訓練,唯有呢排操多幾圈。 ...
請問你的女兒也是今年的K3生?而20分自行抽唔入、大抽獎又唔中,所以要叩門?還是指你的學生?

唔係我女,不過我當佢係女咁教。20 分抽天神唔中,甲一乙一唔中,私小 offer 又唔係特別靚,咪唯有叩門囉,但係都知道勝算唔係咁大,但係都要盡力一試。

1998Ruby1998 發表於 18-6-13 00:05

唔係我女,不過我當佢係女咁教。20 分抽天神唔中,甲一乙一唔中,私小 offer 又 ...
原來如此!加油啊!還有差不多4個星期的時間,仍然可以盡最後又最大的努力啊!

1998Ruby1998 發表於 18-6-13 00:05

唔係我女,不過我當佢係女咁教。20 分抽天神唔中,甲一乙一唔中,私小 offer 又 ...

我今日差不多4點到交表,我的號碼已近700,即可能有700人考。。。渺茫?

1998Ruby1998    發表於 18-6-13 00:35

gplove 發表於 18-6-13 00:34
我今日差不多4點到交表,我的號碼已近700,即可能有700人考。。。渺茫?
...
Wow.......原來今年已經増至700人,相信可能因為今年是龍年,所以一眾小龍女也慕名而來,參與一下!大家加油喔!本著一試無妨的心態,預左700個女生當中,有692個也是未能成功,所以不成功是絕大多數的、也屬正常的賽果!反之,如果幸運地、又成功地成為那被揀中的8位幸運兒,就絕對是bonus了!

gplove 發表於 18-6-13 00:34
...
請問4點交表係7月9幾點做卷聽講9點係第一group

aprilapril123 發表於 18-6-13 02:05
請問4點交表係7月9幾點做卷聽講9點係第一group

11am 筆試

我星期六交表係11點筆試,但有朋友星期一交表係9點筆試,9點有可能係加場

BearBear2004 發表於 18-6-13 14:07
我星期六交表係11點筆試,但有朋友星期一交表係9點筆試,9點有可能係加場

我最後一日三點半先交表(四點截止)
筆試係11-12
‹ 上一主題|下一主題