用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 請問York今年K3升小成績如何呀?
go

請問York今年K3升小成績如何呀? [複製鏈接]

請問York今年K3升小成績如何呀?thanks
   1    0    0    0

littlebb2015 發表於 18-6-4 11:51

無周圍打探,但比較熟悉的小朋友都有不錯offer,有熱門私小有直資。

kkhhmmbb 發表於 18-6-15 22:48
無周圍打探,但比較熟悉的小朋友都有不錯offer,有熱門私小有直資。

似乎都唔錯喎

littlebb2015 發表於 18-6-18 21:42
似乎都唔錯喎

父母三年裡面都有跟緊學校功課同要求的話,肯定會出成績的成日交流的6-7個同學仔考到有SFA/APS/TSL/培僑/港同/優才/真道 等等offer

kkhhmmbb 發表於 18-6-18 22:23
父母三年裡面都有跟緊學校功課同要求的話,肯定會出成績的成日交流的6-7個同學仔考到有SFA/APS/TS ...

多謝你既資料提供呀!
請問你地有冇外補架?謝謝
學校裡的多元智能班你地都有參加嗎?

littlebb2015 發表於 18-6-18 22:58
多謝你既資料提供呀!
請問你地有冇外補架?謝謝
學校裡的多元智能班你地都有參加嗎?

應該一般都有外補或者參加學校的各類考試補習班,或者自己父母係屋企補。
多元智能班我自己感覺性價比唔高,但唔知多唔多人報。但我知道有個同學仔轉過去之後又轉返普通半日班

kkhhmmbb 發表於 18-6-18 23:19
應該一般都有外補或者參加學校的各類考試補習班,或者自己父母係屋企補。
多元智能班我自己感覺性價比唔高 ...

明白因爲我小朋友即將8月讀N1,所以都想做定功課....問問關於多元智能班既野..我暫時只知道有呢個課程唔知仲有咩其他課程可以參加呢?請問你地既小朋友英文係咪唔需要外補喇?因為York都係出名英文好,係咪呢?!

littlebb2015 發表於 18-6-18 23:25
明白因爲我小朋友即將8月讀N1,所以都想做定功課....問問關於多元智能班既野..我暫時只知道有呢個 ...

跟學校考Cambridge的話係要先讀學校個starter或者mover班先可以考,外面有無讀因人而異,我知有人報phonics去加強

kkhhmmbb 發表於 18-6-18 23:39
跟學校考Cambridge的話係要先讀學校個starter或者mover班先可以考,外面有無讀因人而異,我知有人報phonic ...

明白 多謝你

身邊有朋友讀約克,派位好差,成績頭三都無直資私小offer

龍年競爭大吧

回覆樓主

我囡有讀多元智能班,我覺得值得!U3讀的課程cover普,英,數的公開試內容。
我小朋友&同班同學考直私都考得好好

tingtingword 發表於 18-6-20 23:29
我囡有讀多元智能班,我覺得值得!U3讀的課程cover普,英,數的公開試內容。
我小朋友&同班同學考直私都考 ...

(emoji) Thanks for your information. 請問你地有邊幾間offer呀?可以透露嗎?謝謝
恭喜你地有好offers 呀

叻人 發表於 18-6-20 16:52
身邊有朋友讀約克,派位好差,成績頭三都無直資私小offer

Oh

littlebb2015 發表於 18-6-21 11:33
(emoji) Thanks for your information. 請問你地有邊幾間offer呀?可以透露嗎?謝謝
恭喜你地有好offers  ...

唔計大抽獎,集2身邊2班同學有kts,aps,sfa,崇真,聖提,玫瑰崗,徳雅,禮賢,福小,培僑,聖心私,TSL,英華,九真,cky,kln bay st Jo等等
其他班唔知,但我熟的2班真係人人at least有2個offers。

tingtingword 發表於 18-6-21 11:57
唔計大抽獎,集2身邊2班同學有kts,aps,sfa,崇真,聖提,玫瑰崗,徳雅,禮賢,福小,培僑,聖心私,TSL ...

但GH一個都無,可能我地係細B

tingtingword 發表於 18-6-21 11:57
唔計大抽獎,集2身邊2班同學有kts,aps,sfa,崇真,聖提,玫瑰崗,徳雅,禮賢,福小,培僑,聖心私,TSL ...

多謝你既資料呀!咁睇成績真係幾唔錯喎!我好期待快啲開學,希望呢三年會過等開開心心啦:) 係呀,請問知唔知道多元智能班係咪K1就有得參加呀?係咪可以揀一星期上兩三日架?謝謝

我地本地班基本只有私小收多、直小不多、可能是龍年競爭大的關係吧⋯⋯
比上年派小成績的算差了⋯⋯順帶一說k3的老師是最差的一年老師、對她們助小朋友升小是不期望有⋯⋯
york是k1~K2好、開心學習之餘、又真是學到野、k3教學太趕之餘太亂雜無方⋯⋯

chungayu2 發表於 18-6-24 21:13
我地本地班基本只有私小收多、直小不多、可能是龍年競爭大的關係吧⋯⋯
比上年派小成績的算差了⋯⋯順帶一 ...

但係我小朋友k3老師比往年好

chungayu2 發表於 18-6-24 21:13
比上年派小成績的算差了⋯⋯順帶一 ...

可能龍年競爭真係大啲..

遇唔遇到好老師真係要睇彩數
‹ 上一主題|下一主題