用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 今年升中四,今月考試補習sir先話沒空補習!唉! ...
go

今年升中四,今月考試補習sir先話沒空補習!唉! [複製鏈接]

中四找什麼補習社好?遵理?私人?謝謝大家比意見!
   0    0    0    0

宜早早学識自己温习,唔掂既科目先去補习。

yanson1010 發表於 18-6-4 08:03

私補。一上中四,亞囡決定第一次補習 - 英語。下學段測驗後,再加Physics私補。

回覆樓主:

私人補習,亞细(孩子)佢話數最差,其它科自己温習,數由亞大(佢哥)教,做past paper教足三小時,才考試0K,其它自己温習就衰咗

yanson1010 發表於 18-6-4 08:03
正面睇就係可以俾小朋友係無補習既情況下,睇到真正實力。

王家爸爸 發表於 18-6-4 14:43
正面睇就係可以俾小朋友係無補習既情況下,睇到真正實力。

升中四分科呀!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 18-6-5 08:59
升中四分科呀!
我比較贊成揀啲自己真係讀得掂既科目。

王家爸爸 發表於 18-6-5 10:23
我比較贊成揀啲自己真係讀得掂既科目。

有時可能D科目係被揀。

LingChiBaBa 發表於 18-6-5 10:55
有時可能D科目係被揀。
資源問題,如果係官津學校,真係無辦法。唯一可以做到既係游係中游或者更前。

LingChiBaBa 發表於 18-6-5 10:55
有時可能D科目係被揀。

咪係

王家爸爸 發表於 18-6-5 12:52
資源問題,如果係官津學校,真係無辦法。唯一可以做到既係游係中游或者更前。

...

其實有啲學校都好好啊,佢地會向中三同學出問卷,來年興趣讀邊科,再决定開科,咁被科(emoji)嘅情況就會少啲。當然前排同學臨時轉駄嘅情況也會有,咁就會苦了後排同學。

醒目開學勳章 王國長老

我情願捱貴去補習社單對單, 都唔想到考試期間補習老師甩底.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王家爸爸 發表於 18-6-5 12:52

...

阿仔學校,超過9成都讀到想揀嘅科目!唔得嘅部分係因為唔夠人唔開班,或者揀嘅冷門科目撞時間,不過呢兩個情況,你考級一都冇計!

mother904    發表於 18-6-10 13:42
‹ 上一主題|下一主題