用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2019 Sep 去英國讀Y12交流區
樓主: JN125
go

2019 Sep 去英國讀Y12交流區   [複製鏈接]

bobo-mama 發表於 18-11-21 18:45
問ageny試下delay幾日,我估佢地應該有經驗嘅
冇經agent,自己報㗎。

spiderlily 發表於 18-11-21 21:16
想当年我是直接告诉心仪的学校已有 offer 要回复, 请求他们早点给答复
咁我揾agent傾傾先,叫佢催下經佢報嗰間。多謝你建議!

回覆 royamy 的帖子

呢間冇經agent,自己報。

Band5 發表於 18-11-21 23:37
只差一日,兩間學校一齊問啦!一面extend offer,一面提早offer,是但一間肯就成!

預祝你成功收到心儀學 ...
唔知用乜理由去extend!佢只係要簽acceptance letter,同填銀行嘅form。

Band5 發表於 18-11-21 23:37
只差一日,兩間學校一齊問啦!一面extend offer,一面提早offer,是但一間肯就成!

預祝你成功收到心儀學 .
唔知用乜理由去extend!佢只係要簽acceptance letter,同填銀行嘅form

etoile 發表於 18-11-22 18:45
主要由我聯絡,家庭煮婦冇得出差呀!

咁可以話去咗旅行,要遲兩日至返,又或者要同屋企人商量。

回覆 JN125 的帖子

提早考试 (本来一月),十二月 term break 前给了 offer notification (Email)

大家參考下⋯問過agency, 佢話好多人都用"計劃xmas holiday school visit’做藉口去拖時間.
請問有冇人已考kingswood Y12 / kings school canterbury ?  收到offer未?

JN125 發表於 18-11-25 11:32
大家參考下⋯問過agency, 佢話好多人都用"計劃xmas holiday school visit’做藉口去拖時間.
請問有冇人已 ...

聖誕uk學校同學生都放假有得參觀嗎?

醒目開學勳章

bearbeargo 發表於 18-11-26 08:06
聖誕uk學校同學生都放假有得參觀嗎?

無啦!所以我建議你農曆新年去, 快些同agent講, 要求他們通知學校延遲交deposit。 又或者你講下是那些學校, EK家長好樂意提供意見

3b 發表於 18-11-26 10:40
無啦!所以我建議你農曆新年去, 快些同agent講, 要求他們通知學校延遲交deposit。 又或者你講下是那些學 ...

今朝拿拿聲同Agent 講啦!會問下學校喎
考慮更MSJ, Roedean and Mayfield !
係EK都搵到好多資料,但始終要實地了解才能決定!!

剛收到心儀學校的offer, 請問大家訂機票問題…見有些EK家長話第一程單程票,term break /holiday買倒頭票(倫敦一香港一倫敦)會便宜好多,大家試過這樣訂嗎?另外,之前好像見過一個家長分享了詳細packing list, 不過已找不到,請問大家有沒有可以供參考一下,先謝謝大家。

醒目開學勳章

bearbeargo 發表於 18-11-26 19:09
今朝拿拿聲同Agent 講啦!會問下學校喎
考慮更MSJ, Roedean and Mayfield !
係EK都搵到好多資 ...

可以延遲付按金嗎?睇過學校後, 你們會有更明確的方向

JN125 發表於 18-12-1 11:37
剛收到心儀學校的offer, 請問大家訂機票問題…見有些EK家長話第一程單程票,term break /holiday買倒頭票( ...
我第一年買一套8月去倫敦,7月回港,中間假期全買倒頭飛。第二年開學用積分換了一程單程飛倫敦,之後全買倒頭飛。

回覆 Brianmommy 的帖子

謝謝指教,可以參考一下你訂什麼航空公司?倒頭飛大概來回票價?是否自己網上直接航空公司訂或是expedia之類?感激

JN125 發表於 18-12-1 16:07

謝謝指教,可以參考一下你訂什麼航空公司?倒頭飛大概來回票價?是否自己網上直接 ...
第一年CX 同BA都有買,直接係航空公司網站買,價錢由最平4千幾至最貴萬一左右,最貴係聖誕節。第二年就買曬CX,阿仔話好啲

非常感謝你的分享

JN125 發表於 18-6-7 20:35
同意,用邊間都好,也要睇好唔好彩…現在搵咗兩間,自己做吓功課問吓各位,上吓網,希望集合多方的資料,搵 ...

我想問如果我找了兩間Agent,AA 有test 去Apply ,但另一間冇,但都有同樣的學校給我。咁去哪一間好呢?AA 就要我主動找她,但另一間就佢主動找我。

yychiuj 發表於 18-12-12 15:26
我想問如果我找了兩間Agent,AA 有test 去Apply ,但另一間冇,但都有同樣的學校給我。咁去哪一間好呢?AA ...

你認為邊間Agent 跟進得好跟得貼, 有問有覆的, 就那間 !

回覆 yychiuj 的帖子

我都覺得搵跟得貼的較好。什麼也要自己記自己追agent做,比起自己直接搵學校更煩。
‹ 上一主題|下一主題