用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 會去泰國參加AIMO比賽嗎?
go

會去泰國參加AIMO比賽嗎?

呀仔AIMO 晉級赛賽拿了個银獎可以去泰國参加總决賽,其實我對呢d機構不認識,只是收到學校參加表格玩吓,佢好想去我自己就不太想去又不知呢d機構是不是只是找錢,而且又plan 8月底去日本玩,不知如果是好,你地有甚麼意見?

MMVV 發表於 18-5-30 23:01
呀仔AIMO 晉級赛賽拿了個银獎可以去泰國参加總决賽,其實我對呢d機構不認識,只是收到學校參加表格玩吓,佢 ...
唔去,我覺得麻麻地又唔平,大部份人都未必參加,金獎都未必去銀奬更加唔會。

呀仔AIMO 晉級赛賽拿了個银獎可以去泰國参加總决賽,其實我對呢d機構不認識,只是收到學校參加表格玩吓,佢 ...

請問知道是否一定要跟佢的旅行團,或是可以去到join?

幾年級,決賽去泰國?

我地唔去喇。
小學生必須家長一同去,兩人夾埋二萬幾。
但比賽只係半日,對佢其他參觀活動冇興趣。

retriever 發表於 18-5-31 07:26
幾年級,決賽去泰國?

小三,如果話全港得十名有得去,咁都叫光榮,但現在甚麼金 银 铜都可以去,我覺得似賺多d, 不過當然呀仔唔識分辦,佢確實數學興趣濃厚,我也不想這樣講對打擊。

ada_fung 發表於 18-5-31 08:01
我地唔去喇。
小學生必須家長一同去,兩人夾埋二萬幾。
但比賽只係半日,對佢其他參觀活動冇興趣。

不是四仟多一個人嗎?

MMVV 發表於 18-5-31 19:09
不是四仟多一個人嗎?
要八千幾一個

回覆 MMVV 的帖子

參賽者係$5500 + $2980/$2580都8千幾
冇寫要唔要比小費,
而且都有其他濕濕碎碎洗用
夾埋要一萬一個人

主要睇目的。

有時間,有閒錢,帶小朋友見識下,無妨,呢啲經歷可能改變佢,見識過,有人發奮,有人怕怕,但日後無咁易變并底蛙。

如果你覺得呢啲獎對升學有幫助,咁我勸你唔好去。因為豬肉獎無意思,而如果小朋友有能力係果邊贏冠軍,咁係香港啲比賽應該都好出色了,亦無須錦上添花。好多中學唔會睇比錢參加的奧數比賽的,主要會睇小五小六代表學校參加的比賽。