用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 deleted
樓主: zazadodo
go

[其他] deleted   [複製鏈接]

oneonemama 發表於 18-7-2 20:26
A long long story.
只可以講,有任何野發生,都係推卸責任。千錯萬錯都唔會係佢哋嘅錯 ...
Care to elaborate more?

austinmimi 發表於 18-7-2 20:36
Care to elaborate more?

簡單一個例子,學校開party,每一位小朋友要負責帶一樣嘢食,有一位家長唔小心帶咗含有果實嘅蛋糕,事發之後佢哋就出email,就話係家長唔小心帶咗有nuts嘅蛋糕,仲敬請家長要留意下次小心啲。
但我覺得老師係派發蛋糕嘅時候,唔係應該都會細心睇下?都有家長投訴蛋糕有nuts, 就出一封email話唔關佢哋事,係帶蛋糕嘅家長唔小心。
新校長嘅作風真係不敢恭維。
另外就係我仔仔冇報讀k2, 當時仲係副校長嘅佢就猛咁叫班主任同我約時間見面,話想同我傾下仔仔嘅進度。但當我表明唔會再讀K2,就無再理我,突然間就唔再需要傾吓仔仔嘅進度

回覆樓主

佢哋學校有Facebook會share學生平日上堂嘅相片。頭兩三個月我仔仔都有份,但因為一啲事同學校反映 (受傷嘅仲要係我仔仔,件事仲要係幾嚴重,我係絕對有權報警,但當時我覺得佢哋唔會係有心整到仔仔,所以先同佢哋反映)
由嗰一日開始,我就發覺仔仔冇再出現係佢
哋Facebook出現。
全部都唔係一件大事,但小事累積起嚟,我就發覺佢哋唔再係一間充滿愛嘅學校,尤其討厭新校長嘅咀臉
‹ 上一主題|下一主題