用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 地利亞(青衣,美孚)
樓主: lucyplus
go

地利亞(青衣,美孚) [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

Poyau 發表於 19-12-6 18:28
瑪利亞 同 St. Gloria 仍在辦學中
St. Margaret's分拆SMC後已完成任務
聖道女子中學變身做聖道迦南
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 19-12-6 18:34
聖道女子中學變身做聖道迦南

聖道迦南努力提升成績中
2018年33222率35%有B2B水平
申請入學中英數操行要B或以上

https://www.stcc.edu.hk/en/2020-–-2021-secondary-1-application-form-and-guidelines

醒目開學勳章 王國長老

Poyau 發表於 19-12-6 18:49
聖道迦南努力提升成績中
2018年33222率35%有B2B水平
申請入學中英數操行要B或以上
前身係一間 B5 中學

轉左直資一直有進步唔錯丫

Poyau    發表於 19-12-7 20:26
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 19-12-6 18:50
前身係一間 B5 中學

轉左直資一直有進步唔錯丫

講返地利亞(百老匯)
最新校務報告有2019年DSE成績

DSE 2017 / 2018 / 2019
33222*: 47.4% / 44.8% / 32.8%
整體2+: 74.0% / 72.6% / 70.2%

* 中文全計NCS考中文equiv.?

Annual School Report 2019(p.4&5)
http://www.deliabw.edu.hk/Plan/2019-2020/BW%20Annual%20School%20Report%2018-19.pdf

今天去了青衣地小面試,約一小時,
包括家長部分約十至十五分鐘,面試前有學校簡介。

我問了老師現在中文課已經沒有按母語與非母語
學生分班教。中文會教淺一年,但英文會教深一年。
現在也不會教法文了。中文好的學生可參加拔尖班。

參加面試的小朋友大部分是南亞裔。

醒目開學勳章 王國長老

Poyau 發表於 19-12-6 20:49
講返地利亞(百老匯)
最新校務報告有2019年DSE成績
校網內呢頁應該解決到你既疑問

2019-2020 Subjects Offered at Delia Memorial School (Broadway)

miriam 發表於 19-12-7 21:04
校網內呢頁應該解決到你既疑問

2019-2020 Subjects Offered at Delia Memorial School (Broadway)

謝謝
S.6無中文 即係33222全計中文equiv.
S.5/S.4有 要到2021年先可能有人考
‹ 上一主題|下一主題