用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 梁李秀娛記念小學2018升中派位
go

梁李秀娛記念小學2018升中派位 [複製鏈接]

上年,即2017年升中派位 : 7個張,10個婦,7個筲官,加埋聖馬和民生有近30人。吾知今年會如何?
   2    0    0    0

回覆樓主:

有冇人入神校直資?

回覆 tommydavid 的帖子

請問全級幾人?

5班, 如一班32人x5班=約160人, 那只得30人入band 1 學校?

醒目開學勳章 王國長老

上年,即2017年升中派位 : 7個張,10個婦,7個筲官,加埋聖馬和民生有近30人。吾知今年會如何?

2016/2017 年度 : 30/102=29.4%

我諗今年 B1 結果都係相差無幾

http://www.llsy.edu.hk/school/17-18report/2016-17report.pdf

P.5/36

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 18-5-10 17:42

2016/2017 ...

一間區內無乜名氣既二/三線小學,升中派位得2x%-3x%學生入到B1中學,其實好正常
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

有名氣的都係差不多

Arabellahk    發表於 18-5-12 00:22

回覆 hkpapa852 的帖子

自己去西灣河兩間有名氣的小學睇睇,就會知道。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-5-11 08:10
一間區內無乜名氣既二/三線小學,升中派位得2x%-3x%學生入到B1中學,其實好正常
...
即係呢........最主要想話.........一級幾多班.....有 D 學校既校務報告會有寫........再唔係望望小學概覽都會略知一二.

呢間接近 30% 升 B1, 我就打個九折先, 即係級 26 名內先叫 B1 安全線.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章

hkpapa852 發表於 18-5-11 08:10
...
係好正常,但樓主講到好似好好咁,有啲誤導

tommydavid 發表於 18-5-11 08:34
有名氣的都係差不多

唔係瓜,跑輸大市33.33%,間間都差不多,果3.33%去左邊?~~~

Arabellahk    發表於 18-5-12 00:21

醒目開學勳章 王國長老

bobbob 發表於 18-5-11 13:26
係好正常,但樓主講到好似好好咁,有啲誤導

我衰我八卦,搞到夢破了

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 18-5-11 13:41
唔係瓜,跑輸大市33.33%,間間都差不多,果3.33%去左邊?~~~

當貼士畀左人

‹ 上一主題|下一主題