用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 灣仔協康
go

[學校] 灣仔協康 [複製鏈接]

三歲半仔,有語言障礙,講單字多,少句字,有做私人訓練,收到灣仔協康S位offer,有無讀緊或讀過嘅家長可俾d意見?例如上課情況、老師有無愛心、會唔會成日轉老師等,另將來轉出主流有無問題?謝謝
   0    0    0    0

My son graduated there before and the service was really excellent.

回覆樓主

我小朋友讀緊。放心讀,老師上上下下都有愛心同好有心幫小朋友

多謝你地嘅意見

kwankwanchun 發表於 18-5-7 09:42
我小朋友讀緊。放心讀,老師上上下下都有愛心同好有心幫小朋友
你好.
我仔仔排緊尼間, 應該好大chance明年派到,出年9月2.5歲,  想問下治療師和幼兒導師如何? 是否經驗充足? 課程結構? eg 1對1 訓練和小組訓練的比例? 治療師和老師穩定嗎? 會否常離職換人?

每班是否只是6人? 每堂的訓時數是多少? eg 45 分鐘或60分鐘.

不好意思, 問了咁多問題. 因現在我們讀緊的E位, 每堂的訓娻時數有點失望, 每次2堂, 每堂30分鐘為一堂, 好多時候小朋友熱身完畢, 剛投入不久, 小朋友便要下課離開課室, 轉去上另一位老師的課堂. 這樣的課堂結構較為傖促. 因此, 常了解多點心儀的S位學校.

謝謝你的分享.

diffmo 發表於 18-8-20 21:18
你好.
我仔仔排緊尼間, 應該好大chance明年派到,出年9月2.5歲,  想問下治療師和幼兒導師如何? 是否經驗充 ...

Pm

diffmo 發表於 18-8-20 21:18
你好.
我仔仔排緊尼間, 應該好大chance明年派到,出年9月2.5歲,  想問下治療師和幼兒導師如何? 是否經驗充 ...

我仔排緊S,都諗緊幫佢轉嚟灣仔協康。
唔知有冇得參觀下中心嘅呢?

agnesoo 發表於 18-10-3 22:43
我仔排緊S,都諗緊幫佢轉嚟灣仔協康。
唔知有冇得參觀下中心嘅呢?

可以自己打電話去中心話要參觀,唔使等開放日

Yukiruirui888 發表於 18-10-5 22:06
可以自己打電話去中心話要參觀,唔使等開放日

Thanks ar
‹ 上一主題|下一主題