用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 灣仔網band 1 男生點填表?
樓主: WWS
go

灣仔網band 1 男生點填表?   [複製鏈接]

wwn 發表於 18-9-21 17:49
想請教下各位, 我仔今年小五 不是兩軒 亦不是SJ 是一間女仔派得好 而男仔只有兩三個入QC 既細小學校 :happ ...
灣仔無嘜邊間小學係級10內唔係B1,所以基本上可以放心。
如果小朋友真係鍾意,中文、數理都好,大膽啲揀QC。

王家爸爸 發表於 18-9-21 19:02
灣仔無嘜邊間小學係級10內唔係B1,所以基本上可以放心。
如果小朋友真係鍾意,中文、數理都好,大膽啲揀QC ...

就係年年都只係兩三個入 所以先驚會唔會小學唔及其他呢! 再加上佢又未至於三甲 怕前面揀左自己都唔知碌到去邊 。仔中數理好 係英文比較差 如果真係入到會唔會好吃力呢?

王家爸爸 發表於 18-9-21 18:59
你又知道人哋係邊間既?

原稿edit左啦~~~

wwn 發表於 18-9-21 19:05

就係年年都只係兩三個入 所以先驚會唔會小學唔及其他呢! 再加 ...

其實,你指想揀QC 係指 自行階段 定 統一大抽獎階段 ? ~~~

mcl203 發表於 18-9-21 19:32
其實,你指想揀QC 係指 自行階段 定 統一大抽獎階段 ? ~~~

其實如果真係決定/想入 QC 都應該要1-1 咁揀  因暫時仲係爬文中 都唔係好清楚玩法 你有冇咩意見提供 ?

wwn 發表於 18-9-21 19:47
其實如果真係決定/想入 QC 都應該要1-1 咁揀  因暫時仲係爬文中 都唔係好清楚玩法 你有冇咩意見提供 :funn ...

我估估下睇法,若你囝仔係~級10,自行機會可能會稍細, QC自行係睇重成績。統一係B1生先抽,當然機會係同兩軒生均等~~~

wwn 發表於 18-9-21 19:05

就係年年都只係兩三個入 所以先驚會唔會小學唔及其他呢! 再加 ...
咁級10內最差去邊?另外級11至15又派咗去邊幾間?搵到呢啲答案,自然知道自己點揀。
‹ 上一主題|下一主題