用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃灣區BAND 1尾BAND2頭邊緣人怎麼填,請教!頭痛 ...
go

荃灣區BAND 1尾BAND2頭邊緣人怎麼填,請教!頭痛 [複製鏈接]

我仔仔前兩次呈分試都是BANG 1C的成績,自行排位可風,最尾一次呈分試大意著,現在老師說他可能掉BANG了 ,現在好頭痛,都不知點樣填,能否博一下BANG1,還是都填BANG2學校,如果派得差,有沒有好的直資學校可以叩門.

elbar    發表於 18-4-18 10:06
   0    0    0    0

回覆 CHESFORDTAI 的帖子

老師話 "可能跌band" 係咩意思, 要問清楚, 仲係b1? b2? 定係邊緣人?

應該就是邊緣人,就是可能前一個是BANG 1后一個就是BANG2,就今年 人數多咗,我保守估計是BAND2.

荃灣band 2生仲難排, 因為band 1位唔夠, 好多band 1生都會被迫派band 2中學, 咁band 2生更加少位了

真是頭痛,只能保守地,填BANG2頭的學校,看有沒有機會叩門。

CHESFORDTAI 發表於 18-4-18 09:15
我仔仔前兩次呈分試都是BANG 1C的成績,自行排位可風,最尾一次呈分試大意著,現在老師說他可能掉BANG了 , ...
咁你小朋友可風有無得2 IN ????

回覆 subb 的帖子

可風只in 一次, 不須second in

我不知道可風有沒有第二輪面試,我估計應該就沒有。我大仔以前升中自行報林護和安柱就有第二輪面試。可風有沒有就不知了,如果有,我仔仔就沒有進。沒有通知。

其實b1c自行可風已有危, 我地學校已知有5個係B1A自行可風 (包括我個女)

是的,我仔仔成績都OK,就是音樂和視藝拖低咗,只有B和C。所以想博一博。

回覆 妹妹頭 的帖子

之前,我大仔是B1A的成绩,自行林護和安柱,結果安柱收著,現在 讀中大商科,所以都是博下。

CHESFORDTAI 發表於 18-4-18 11:43
是的,我仔仔成績都OK,就是音樂和視藝拖低咗,只有B和C。所以想博一博。

只係視藝同音樂拉低全港次弟, 咁自行應該有機, 你自二邊間?

妹妹頭 發表於 18-4-18 11:38
回覆 subb 的帖子

可風只in 一次, 不須second in

THX !我再問朋友原來她講錯了 ! 
自行 無
叩門 有

回覆 oiyau2005 的帖子

我仔仔次次音樂和視藝都是B和C,他中意運動,是校籃球隊主力。前兩次都是 全級40名,但最後一次數學大意咗,其他同學都九十幾分,他只有八十幾,一下拖低到了最邊緣,運氣不好。他自一是善德,自二是可風。所以想 放榜后去可風叩門。
‹ 上一主題|下一主題