用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍民生、觀塘Rainbow World同觀塘Bubbles Playgroup有 ...
樓主: littlebibi
go

九龍民生、觀塘Rainbow World同觀塘Bubbles Playgroup有何評價? [複製鏈接]

MON1119 發表於 18-4-4 15:59
我剛剛上完BUBBLES, CINDY老師好好, 姐姐都好好, 一班得4-5個小朋友, 地方清潔, 整體不錯~ ...
請問bubbles係咪循環班? 因為我就黎上完honey bee, 想試下其他, 咁岩見bubbles即將開班, 想試下堂, 同埋cindy老師係咪星期日班?

hkkh 發表於 18-4-16 23:45
我個朋友都系話唔recommend. 可唔可以路過問下你對你上過嘅其他pg 嘅評價? 有興趣知邊個pg 真系幫到小朋友 ...

我由6個月開始就上PG @Pario, 第一期起尖沙咀上堂,因為有人介紹話尖沙咀師資比較好,6~8個月PG內容:free play, Hello song, 小肌肉訓練,動作訓練,按摩,
指令,感官探索等,逢第3,10堂可以2個家長一齊起課程。其實第10堂係派成績表+禮物+拍照。
10~12個月PG, free play, Hello song, messy play, 小肌肉訓練,手指訓練,大肌肉訓練,茶點時間,最後是大肌肉訓練,我覺得Pario的老師很nice, 內容很豐富,所以上堂時間很充實。

民生真係好一般,最後1季仲要加左價,d 老師唔係個個都咁好,我報左3季,只係感覺到第一季既中英文老師係有愛心,其餘2季既老師比我感覺係番黎打工,夠鐘走人,小朋友想添點心都好似唔係好想比咁,d勞作佢地講解完就算,總之夠鐘就同你唱歌講byebye, 做唔切你可以繼續坐係度做,不過間課室已經得番呀姐抹枱。。。。個老師就企入面整理枱,經過呢3季,佢地k1 面試比左waiting 我,不過見到d 老師咁打工仔feel , 都係唔入好過入😂

thanks for sharing

回覆樓主:

多謝分享 仲諗住k 1 試考民生

民生playgroup 老師不是幼稚園的老師

blueaqua 發表於 18-3-29 10:29
我有朋友上過九龍民生playgroup, comment都幾差,衛生唔好,設施玩具又舊,老師愛心一般
...

如果你想讀民生幼稚園,要報佢哋嘅playgroup, 如果唔係,民生playgroup 冇乜特別。

puddingshun 發表於 18-7-5 16:49
民生playgroup 老師不是幼稚園的老師

真的嗎 咁都好啲

holokhang 發表於 18-4-17 00:10
呢個我無聽過啊!
我個仔依家23個月,由12個月開始翻pg
1.第一個翻的係cpda,因為好近屋企,同埋artplus、 ...

好詳細的comment,剛報迦南playgroup,八月上課,見到你正評,安心曬。

回覆樓主

民生playgroup 有部份係幼稚園老師、部份係外聘。

回覆 holokhang 的帖子

thanks for sharing.

請問小朋友現在迦南同ABC都返緊嗎?
本身有返迦南都OK; 但想小朋友接獨多D英文; 想問你返嗎一間ABC分校, 老師係NET嗎? 小朋友英語有進步嗎?

謝謝
‹ 上一主題|下一主題