用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 邁步比我既感覺勁差
go

邁步比我既感覺勁差

我仔二月開始係邁步到讀,但因為二月上堂嘅時候整親隻手,我哋就同老師商量停一個月到三月尾話俾佢聽讀唔讀,老師話遲啲俾個答覆佢哋,如是者到咗3月19號我打返比佢老師竟然話佢俾話將個位俾咗個小朋友入學,但其實我仲有$300按金同埋兩堂佢之前話喺學校整親比返我小朋友請假歌兩堂補堂我,歌兩堂都未補佢就將我個位俾人,我都知佢哋係商業化,但如果我乜嘢都冇係佢手一蚊都冇係佢手佢攞我個位去俾人都有理由,但係佢同我傾完話比時間比小朋友休息,我話三月尾比答覆佢,佢都話好,同埋我有$300按金,仲有兩堂補堂未補就將我個位俾咗其他小朋友,叫我再排我覺得勁過分囉,你做人老師應承咗人嘅嘢,就立亂咁俾咗人究竟係咩意思呀,仲要你急收學生你都可以打個電話俾我問我讀唔讀先俾個位人,而唔係貿貿然我都差唔多時候打俾你,先知道我個位已經俾咗人,但錢仲係你度,所以對油麻地邁步失望

回覆樓主

佢地上2星期同我講話4月有位,但我因剛報左呢一間,所以冇讀,好彩

咁佢係咪教得好到人人爭住入去讀先?

回覆樓主:

上堂點整親隻手。阿仔好番未?

點傾㗎? 有冇記錄,錄音之類?

lobb2015 發表於 18-3-19 20:57
上堂點整親隻手。阿仔好番未?

點傾㗎? 有冇記錄,錄音之類?

佢有比cctv我睇,但最奇怪係全程主任跟進班主任年望我一眼都唔敢,喺CCTV裏面我見到啲姐姐係好好人但個班主任反而冇理到我個仔

Vkeeleung 發表於 18-3-19 17:49
咁佢係咪教得好到人人爭住入去讀先?

香港中環嗰間第一間總行嚟㗎嘛因為佢教得好所以先出名

misyannn 發表於 18-3-20 16:54
香港中環嗰間第一間總行嚟㗎嘛因為佢教得好所以先出名

其實是否應否報中環嗰間不是油麻地。我覺得油麻地主任唔太耐性,打電話查詢兩次已經係咁話做咗個評估先再長詳,有次主任不在,另一個admin 同事接電話,我問下個月嘅上堂時間,夾返其他出面堂,跟著話我只負責接電話,其他野乜都唔知,本應我想報都令我卻步

Kasiufung 發表於 18-3-21 09:23
其實是否應否報中環嗰間不是油麻地。我覺得油麻地主任唔太耐性,打電話查詢兩次已經係咁話做咗個評估先再 ...

個主任完全商業化,我個仔第一個月上堂已經叫我上多額外嘅咁感統堂,今日係退錢嘅方面又同我老公講冇得補堂轉頭我打電話去又話有得補堂

回覆樓主

講真啦我哋呢啲媽媽都係為咗小朋友想快啲進步,但係呢間野真係太商業化,令我太失望,我又唔係乜嘢打手,只不過想發洩我真係因為呢件事嬲到喊咗出嚟,冇理由一間咁大間嘅學校因我仔仔暫時因為整親隻手怕左返學同學校溝通咗暫停一個月,到頭來你竟然話冇講過將我小朋友個位係下個月即刻俾咗人,就算我冇返學兩個禮拜話暫停你加人之前比左我個位人點都要通知聲掛。更何況我有$300按金係學校到

回覆樓主

我呢個post係想話俾大家聽我對呢間學校嘅感覺,同埋最緊要我想問我囝囝發聲唔係我哋錯,講真你學校依家口同鼻拗你點講都得啦

babysheryl 發表於 18-3-21 18:23
邊間?

油麻地邁步

misyannn 發表於 18-3-22 17:03
油麻地邁步

油麻地同金鍾,會不會金鐘好d?

leungsweethome 發表於 18-3-22 18:35
油麻地同金鍾,會不會金鐘好d?

個個都話金鐘好啲但因為我我哋住九龍所以去金鐘好唔方便

我之前都係個度做訓練, 但我覺得好hard sell 咁, 所以我無再去啦.

我4月開始。又未hard sell我。同埋到門其實可以睇到入面。試堂。4條仔坐埋叫舉手玩遊戲。老師做動作教。都冇人理。直至拿將圖咭出來。我仔舉手。又有個同學仔同佢勁玩sir滑梯。friend左。佢感统房夠大。我仔最大問題係感统同小小社交。去到佢哋嘅堂又好似幫到喎。仲有一個月開ㄧ次會講學生進度。好似幾吸引!

misyannn 發表於 18-3-19 14:34
我仔二月開始係邁步到讀,但因為二月上堂嘅時候整親隻手,我哋就同老師商量停一個月到三月尾話俾佢聽讀唔讀 ...

全部老師都差?

中環11月已經CLOSE左, 全部訓練係油麻地

Vividada4472 發表於 18-11-27 10:00
中環11月已經CLOSE左, 全部訓練係油麻地

吓……
中環close