用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 樂天同邁步點揀好?可否俾些意見?
go

樂天同邁步點揀好?可否俾些意見? [複製鏈接]

本人兒子剛做 了評估。朋友介紹反「樂天」密集。試堂個多星期。真係好樂天。我仔上得好開心。但耀能老師覺得佢地「店如其名」。讓小朋友很快樂。但就欠缺治療性質。我也觉得似反playgroup,冇乜針對感统同社交。我仔活潑愛笑愛玩。但集體遊戲佢只係坐係度睇同笑。其他玩玩具同大肌肉遊戲佢猛咁玩。但係自己玩唔理人。咁改善唔到社交問題㖞。但唯一好處,可隔住玻璃觀堂,老師亦很好經常打電話給我跟進小朋友情況,費用貴過邁步小小
耀能姑娘話邁步師資好,不少家長都讚,可以試下,我星期三去試堂,但姑娘叫我要把持得住,因為佢好地好商業,成日叫你加呢加路賺錢,去試堂冇得睇,只可在開門關門時望下,都唔知學D乜。但日日有感统訓練又好吸引,因為我仔感统問題很大,想請問大家覺得我應該点揀?
   0    0    0    0

Vkeeleung 發表於 18-3-19 13:15
本人兒子剛做 了評估。朋友介紹反「樂天」密集。試堂個多星期。真係好樂天。我仔上得好開心。但耀能老師覺 ...

我冇試過樂天,不能答你。
但,從你的留言,我覺得你可以向兩邊的老師都問詳細啲。
而在樂天你覺得冇社交,請明白學社交也是需時的。
‹ 上一主題|下一主題