用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 LP PN 2nd in
樓主: Clarity
go

學之園 LP PN 2nd in   [複製鏈接]

回覆 MissPuffs 的帖子

第一日2nd in係幾時?我28/3先2nd in嘅

bearchoichoi 發表於 18-3-18 23:12
唔係吖,我收到email 叫我4月留意消息喎
下?咁係唔係即係你有機會直入?我無收到任何email 呀!

蚊蚊mama 發表於 18-3-19 00:09

唔係email呀,要自己上網check!

irisayu 發表於 18-3-19 00:32
唔係email呀,要自己上網check!
我知呀…我係上網 check, 但係bearchoichoi話佢收到 email 呀!

蚊蚊mama 發表於 18-3-19 00:35
我知呀…我係上網 check, 但係bearchoichoi話佢收到 email 呀!

哦。我見朋友都係check到呢段字only我有2nd in所以唔知

irisayu 發表於 18-3-19 00:32

回覆 蚊蚊mama 的帖子

我都有呀, 1月b, lohas park分校

蚊蚊mama 發表於 18-3-19 00:09

你check清楚吖可能你有㗎,學校叫我唔駛2nd,但要等埋4月才通知我同寫住如取錄,會個別通知我

bearchoichoi 發表於 18-3-19 08:43
你check清楚吖可能你有㗎,學校叫我唔駛2nd,但要等埋4月才通知我同寫住如取錄,會個別通知我
...

可唔可以分享段文字呀?
因為打咗去康城校問,佢話從不會send email俾家長,只可以上網check...

我check咗呀…無呀無email.........
報名時只填咗一個email address, 嗰個email度,無收過學之園的email, 垃圾郵件都check哂無,請問係邊一日send俾你地呢?

從來都唔會email 比 result , 只係自己上網check , 過左日期就check 唔到2 nd in / final result ,打去學校都唔會講比你知有冇2nd in 架. Final result 如果收左會即日下午信箱見到取錄信

CXW 發表於 18-3-19 11:25
從來都唔會email 比 result , 只係自己上網check , 過左日期就check 唔到2 nd in / final result ,打去學 ...

我既理解都係咁,所以唔明點解會話收到email

babymu 發表於 18-3-19 11:48
我既理解都係咁,所以唔明點解會話收到email

我見老公send 學校既通知比我,我再睇下先,因為我是開我的email check到老公比我资料,可能老公是上校網check,因他外出工作中,所以我無問得咁詳細

CXW 發表於 18-3-19 11:25
從來都唔會email 比 result , 只係自己上網check , 過左日期就check 唔到2 nd in / final result ,打去學 ...

我見老公send 學校既通知比我,我再睇下先,因為我是開我的email check到老公比我资料,可能老公是上校網check,因他外出工作中,所以我無問得咁詳細

蚊蚊mama 發表於 18-3-19 09:48
我check咗呀…無呀無email.........
報名時只填咗一個email address, 嗰個email度,無收過學之園的email,  ...

回覆 bearchoichoi 的帖子

咁即係可能係你老公透過EMAIL同你講,而你唔係直接收到LH的EMAIL吧...
下次可以講得清楚D嗎? 雖然家長都會過濾訊息,但網上傳言會引起唔多唔少的恐慌....

babybobop 發表於 18-3-19 12:20

咁即係可能係你老公透過EMAIL同你講,而你唔係直接收到LH的EMAIL吧...

咁又唔駛恐慌,很少事啫,大家平常心面對會開心d,相信大家都考左幾間的,其實最緊要都係入到間有愛心教小朋友的學校,就算呢間唔得都係n班啫,之後重有大把挑戰啦,另外我老公不是透過email 同我講,係佢用email send校既資料比我睇,我只係立眼睇睇講乜,無研究得咁細緻,可能誤會啦

以平常心面對,也要對自己的言詞負責任的,我只係提醒講前要肯定一點先講,唔好引起大家誤會啫,雖說一早我都唔相信係會用EMAIL通知家長。

babybobop 發表於 18-3-19 14:06

以平常心面對,也要對自己的言詞負責任的,我只係提醒講前要肯定一點先講,唔好 ...

我只是用講我見到既野啫,況且我又不是回答你,你自己都咁肯定學校做法又何必出言責怪人呢!言語負責?我出言傷害及攻擊人嗎?

即使你唔係回答我,但你係喺一個公眾平台講嘢,人人都睇到。唔係傷害到人先要負責任,所有人都應該為自己的言語負責,唔係冇傷害人就可以講咩都得
你未搞清楚就講,搞到睇到呢個POST嘅人包括我有誤會,你係覺得冇問題?
網上發表言論,的確係冇人知你係邊位,但唔代表可以未搞清楚就講
再者,我冇講過我好清楚學校的做法,而清唔清楚學校的做法同出言責怪人有何關係呢?
‹ 上一主題|下一主題