用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 終於完成3次呈分試的使命...疲累+感恩
go

終於完成3次呈分試的使命...疲累+感恩  

第一次, 情緒影響了成績, banding 跌了第二次, 回覆正常, 積極咗, 追回點成績..做了邊緣人
第三次, 個人成績又進步了, 但名次要等4月尾派成績表先知..希望老師能確定入到B1組別.

自行第一次面都完了, 也順利完成...下星期見埋自行第2間, 下一步就係大抽奬選校...

一個一個的欄要跨過..很疲累...但過程中見到小朋友成長了..很感恩..

加油!
盡力做好每一個step!
祝復活節假期愉快!!

係呀, 感覺好漫長. 但經歷好多好多.

jojoplanet 發表於 18-3-14 14:37
第一次, 情緒影響了成績, banding 跌了第二次, 回覆正常, 積極咗, 追回點成績..做了邊緣人:igiveup ...
我最憎玩跨欄。

回覆 jojoplanet 的帖子

加油,努力,雖然有驚,但無險。小朋友識唸,會成長已經好難得。 出年到我仔。。希望佢都識唸

jojoplanet 發表於 18-3-14 14:37
第一次, 情緒影響了成績, banding 跌了第二次, 回覆正常, 積極咗, 追回點成績..做了邊緣人:igiveup ...

老師都係靠估人數

恭喜曬!希望面試順利,入到心儀學校啦!

終於有得暫時休息,好好享受呢段時光!

我地今日考埋音樂、視藝,已完成呈分試了!今個星期六in 埋自行呢間,可以收工,休息下

回覆樓主

我都係,身心俱疲,呈一二不過不失
呈三剛考完,唔知幾時先有結果,好擔心

醒目開學勳章

sfuhsg 發表於 18-3-15 01:03
...

考完等結果又一折磨。 我囝月尾先考,仲遲。

回覆 Haz-mama 的帖子

我地下星期考, 考完即放easter, book左同佢去台灣relax, 玩完返來應該有派彩了

回覆樓主

我呈一中英分數差但竟然是全級炒
呈二數常跌了,可能壓力大,名次也跌
今日開始考呈三,平常心了,希望保得住

醒目開學勳章

我地平常心,最緊要身體好,狀態就會好。

sfuhsg 發表於 18-3-15 01:03
...
我地今日派卷,有d驚驚地,希望成績keep到啦,老師昨天講左某d科目,有幾多個學生有9字頭成績, 希望呀女考得有份啦

妹妹頭 發表於 18-3-15 08:21
回覆 Haz-mama 的帖子

我地下星期考, 考完即放easter, book左同佢去台灣relax, 玩完返來應該有派彩了
Me 2, Easter我地都係去旅行,辛苦左咁耐要relax下

阿女明天考埋音樂,就完成整個呈三了。

三次呈分歷時近1年時間,家長和孩子都好辛苦,身心俱疲,呢個遊戲真係吾易玩。

雖然未派彩,但自問盡晒力,到時候我同阿女會接受任何結果。

Ahbee02 發表於 18-3-15 13:34
阿女明天考埋音樂,就完成整個呈三了。

三次呈分歷時近1年時間,家長和孩子都好辛苦,身心俱疲,呢個遊戲 ...

我女系4月至考

Haz-mama 發表於 18-3-15 12:57
Me 2, Easter我地都係去旅行,辛苦左咁耐要relax下

去邊度玩呀
我原本唔打算去,之後諗下暑假應該無得去所以去了

giveupaguy 發表於 18-3-15 07:42
考完等結果又一折磨。 我囝月尾先考,仲遲。

要折磨到七月

回覆樓主:

我地都是今天開始呈三,又訂左復活旅行,苦中作樂