用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Boxhill AM vs 金巴倫迦南 PM pn班
go

Boxhill AM vs 金巴倫迦南 PM pn班 [複製鏈接]

Boxhill超近,英文一定好,校長都好,但金迦聽落都唔錯,但驚英文唔夠,唔知有無用家可以分享一下?

1    0    0    0

muimui1205 發表於 18-3-13 23:32
Boxhill超近,英文一定好,校長都好,但金迦聽落都唔錯,但驚英文唔夠,唔知有無用家可以分享一下?

...

我上年都是同你一樣情況,結果選了boxhill. 因為近,吾想pn搭校車。總算ok,小朋友英文講得好,但廣東話講到外國人咁,其他都ok

aaa28 發表於 18-3-17 04:00
我上年都是同你一樣情況,結果選了boxhill. 因為近,吾想pn搭校車。總算ok,小朋友英文講得好,但廣東話講 ...

Thanks!

想問你k1有轉嗎?

muimui1205 發表於 18-3-17 10:48
Thanks!

想問你k1有轉嗎?

我而家考慮緊,仲未決定
boxhill 英文ok , 不用外補都得,但中文似不足,且,上堂比較自由,因行國際路線,有好有吾好,小朋友會開心,但我怕升小難適應,故考慮中

aaa28 發表於 18-3-19 15:22
我而家考慮緊,仲未決定
boxhill 英文ok , 不用外補都得,但中文似不足,且,上堂比較自由,因行國際路線 ...

可唔可以講下有邊間offer? 想知Boxhill英文ok,轉返出去考唔知名幼會唔會好d?

回覆樓主

K1幼稚園面試好似要考中文
我也驚讀boxhill中文水平差d

Boxhill 英文好好,我囝囝華景讀 N,佢自己識讀好多英文,因為Net同老師都溝通到,我同仔講中文,佢中文都ok呀!

校長好好差唔多日日都係度,會同我傾囝囝係學校嘅好同唔好,亦會同家長溝通有咩改善,而且老師鼓勵我囝囝戒片,2歲半已同完全唔駛同片,訓到唔駛用,雖然係好自由,但老師都好講規矩,自理都唔錯。

回覆 muimui1205 的帖子

俾你少少參考: 我仔讀緊 Box Hill N, 考 K1 有 樂基 am offer 同埋 KV 2nd in (但阿仔當日鬧情緒完全唔講0野, 所以應該唔會有 offer)

回覆樓主

金迦用家,睇你遇上怎樣的老師,今年好多家長投訴老師,事實上好小會收到老師電話講小朋友在學校的情況,只會最後一次家長日先會講有什麼地方要改善!但家長日是五月舉行!

不過學術是不錯,小朋友三種語言都可handle! 老師是不會幫介片!

最好小朋友本身自理同講說話都好叻,如果唔係應該幾辛苦!

回覆樓主

多謝大家comments, 最後我選擇了另一間
‹ 上一主題|下一主題