用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 GH女飛人
go

GH女飛人

飛人快以外,

留意到影片中同學的支持打氣聲,不只是GH,也包括其他不同中學,去到中學同學的團隊精神意識很強。

https://www.hk01.com/%E9%AB%94%E8%82%B2/166461/-%E5%AD%B8%E7%95%8C%E7%94%B0%E5%BE%91D1-%E5%BE%B7%E6%9C%9B%E5%A5%B3%E9%A3%9B%E4%BA%BA%E9%99%B3%E4%BD%A9%E7%90%A6-%E7%A0%B4%E5%A4%A7%E6%9C%83%E7%B4%80%E9%8C%84200%E7%B1%B3%E5%A5%AA%E9%87%91-%E6%9C%89%E7%89%87-

回覆樓主

Facebook 直播都唔睇~

這正正解釋為何咁多體藝生為左D1而努力~~~

乙組GH被DQ好可惜啊!

醒目開學勳章 王國長老

kkhon 發表於 18-3-9 17:52
乙組GH被DQ好可惜啊!

我睇到,見到佢即喊,好傷心

Charlotte_mom 發表於 18-3-9 18:01
我睇到,見到佢即喊,好傷心
Poor!

簽名被屏蔽

jli008 發表於 18-3-9 18:34
其實體育真的是比成績重要嗎? 但德望應該不止這些好,我知道好似羽毛球都入了些勁人,已經是香港隊的,今年也 ...

我理解係應該成績都係重要,當成績相若而學生又比較全人D,考傳統直資甚或津校應有少許優勢,單憑體藝入應只佔少數吧~~~

mcl203 發表於 18-3-9 18:41
我理解係應該成績都係重要,當成績相若而學生又比較全人D,考傳統直資甚或津校應有少許優勢,單憑體藝入應 ...

羽毛球當然係HYS最強,有唔少港青押陣~

下年陳佩琦走左,今年協恩C組攞全場,同埋下年開始轉直資全開放,剛剛收左好多運動精英,下年田徑學界D1有機會比協恩搶走

野良犬 發表於 18-3-9 19:33
下年陳佩琦走左,今年協恩C組攞全場,同埋下年開始轉直資全開放,剛剛收左好多運動精英,下年田徑學界D1有 ...

體育係配菜,亮麗的大學入讀表才是皇道。

kkhon    發表於 18-3-9 21:26

野良犬 發表於 18-3-9 19:33
下年陳佩琦走左,今年協恩C組攞全場,同埋下年開始轉直資全開放,剛剛收左好多運動精英,下年田徑學界D1有 ...

下年陳飛人仍在!

回覆 JoeyJoey 的帖子

我見佢上年都係A Grade,原來佢留過班,咁下年就要靠佢啦,今年abc grade加埋總分係歷年低分,希望佢地德望今年中一收番運動精英啦,否則比協恩搶埋田徑2哥位置。(因為收到風上年收嘅中一田徑運動精英麻麻地,今年D1都唔夠班出D1)