用戶登錄
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 想轉校到港同小二插班
發新帖回覆
go

想轉校到港同小二插班

一直都喜歡港同的教學,

考慮考插班....唔知難唔難.

版主 醒目開學勳章

如果無記錯, 有一年只收234插班, 但聽講over 300 人報名 (朋友去考目測, 唔知邊個報邊級), 咁正常估計一級都係收幾個 (16-17週年報告全校離校學生11人, 係有一定難度
點都係先考筆試再揀人面試, 留意下, 以往都係3月有插班消息

爲什麽今年還沒有插班消息呢?去年呢個時候已經開始報名了。

版主 醒目開學勳章

回覆樓主

今日有喇
http://www.hkugaps.edu.hk/zh_hk/notice/p2-p4.html

我想幫囡報插班,打左去問數學科卷會否中英對照,佢地話無,得中文。由於我囡係英小,所以我有些擔心佢考數學卷時因為唔識看題目,所以唔識做。跟住個聽電話的小姐就話,咁如果你唔識睇中文數學卷,咁你都應該唔適合讀我地呢間小學。

好無奈!

worriemama 發表於 18-4-11 13:59
我想幫囡報插班,打左去問數學科卷會否中英對照,佢地話無,得中文。由於我囡係英小,所以我有些擔心佢考 ...

如小朋友唔識中文, 咁可能係有d 難... 現在開始學睇, 5月先考, 可能仲趕得到, 加油呀
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊