用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問中西區聖嘉勒女書院初中時谷嗎?
go

請問中西區聖嘉勒女書院初中時谷嗎? [複製鏈接]

想了解更多聖嘉勒女的功課量?課外活動多元化?教學會教活動嗎?
   0    0    0    0

jumpjl 發表於 18-3-5 13:02
想了解更多聖嘉勒女的功課量?課外活動多元化?教學會教活動嗎?

1. 初中的功課量主要睇個別老師. 另外如果係尖子班既功課同學既野係比較多.

2. 課外活動係好多元化,有動有靜,亦有好多課外比賽可參加.

3. 教學會教活動嗎? 這句我不太明白意思

你或許擁有無限的財富You may have tangible wealth untold 一箱箱的珠寶與一櫃櫃黃金Caskets of jewels and coffers of gold 但你永遠不會比我富有----Richer than I you can never be 我有一位讀書給我聽的媽媽I had a mother who read to me
by美國詩人 Strickland Gillian [朗讀的媽媽]

錡E 發表於 18-3-5 18:52
1. 初中的功課量主要睇個別老師. 另外如果係尖子班既功課同學既野係比較多.

2. 課外活動係好多元化,有動 ...

好清晰,謝謝
3. 我想問教學方式會否死板?還是有較多動手做的活動教學呢?

jumpjl 發表於 18-3-5 19:16
好清晰,謝謝
3. 我想問教學方式會否死板?還是有較多動手做的活動教學呢?
...
都要睇個別科目.見主科或其它科好多時要小組討論合作完成功課,所以相信上課時未必太呆板.

你或許擁有無限的財富You may have tangible wealth untold 一箱箱的珠寶與一櫃櫃黃金Caskets of jewels and coffers of gold 但你永遠不會比我富有----Richer than I you can never be 我有一位讀書給我聽的媽媽I had a mother who read to me
by美國詩人 Strickland Gillian [朗讀的媽媽]

錡E 發表於 18-3-5 19:37
都要睇個別科目.見主科或其它科好多時要小組討論合作完成功課,所以相信上課時未必太呆板.

...

好喎!等我介紹給囡囡先

jumpjl 發表於 18-3-5 20:02
好喎!等我介紹給囡囡先
嗯,比囡囡多個選擇.
‹ 上一主題|下一主題