用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KM pn interview
go

KM pn interview

今日上午去左KM pn interview,感覺安排唔多好!入到去小禮堂等候的時間,好混亂!地方細,人好多,小朋友同家長亂曬龍咁,玩滑梯果度地方淺窄,見到小朋友直頭係樓級(上多一級就sir落嚟的位置)成個跌左落嚟,因為每個家長都跟住自己的小朋友,好逼人!有小朋友扭計喊,有人爭玩具,有小朋友係舞台等叫名的時候痾左poopoo,個媽咪問可唔可以換左片先再入去,個家長義工話唔得,已經安排曬,見到果個媽咪一臉無奈,真係慘!
之後有幾個男仔小朋友係地下玩車,因為地方實在太細,有個家長唔小心踩到小朋友的手指,跟住小朋友爆喊,場面混亂。
interview內容中規中矩,都係考小朋友簡單嘢,感覺ok。
出面有攤位遊戲做手工,亦有賣書的攤檔。

回覆樓主

我都覺得小禮堂有啲迫。
你知唔知道幾時有結果?

ktsui 發表於 18-3-3 18:27
我都覺得小禮堂有啲迫。
你知唔知道幾時有結果?

接見信上面寫4月中通知結果

我仔今日in下午4:15嗰輪,見唔多人,可能已經到尾場!都係問小朋友簡單問題,聽下故事,同埋觀察家長點同小朋友玩!N班黎講劍鳴算ln得最舒服!

Amymichelle 發表於 18-3-3 19:19
我仔今日in下午4:15嗰輪,見唔多人,可能已經到尾場!都係問小朋友簡單問題,聽下故事,同埋觀察家長點同小朋友 ...

頭先mama group都有人share下午場好好多,人少D,地方變左大D,小朋友都冷靜D乖D!
我早上真係逼過維園年宵市場!

有媽媽係早上10點果part,等左大半個鐘先開始排隊入去in,比我見到的情況更亂,可能今日第一日interview,基本上都係家長義工,可能未ready!
我11:15入去,12點in完。

holokhang 發表於 18-3-3 19:33
頭先mama group都有人share下午場好好多,人少D,地方變左大D,小朋友都冷靜D乖D!
我早上真係逼過維園年 ...

Any whatsapp group for km?

I will hv interview next sat. Thx

回覆樓主

係咪同以前唔同?

dv2bb 發表於 18-3-3 22:42
係咪同以前唔同?

我第一次去咋,所以唔知以前係點

angelhschu87 發表於 18-3-3 20:50
Any whatsapp group for km?

I will hv interview next sat. Thx

唔係KM group,係普通mama group,只係都有人今日去interview,所以大家share一下

holokhang 發表於 18-3-3 17:53
今日上午去左KM pn interview,感覺安排唔多好!入到去小禮堂等候的時間,好混亂!地方細,人好多,小朋友 ...

我地in 9:45, 真係超多人,內容唔深,我都唔知佢地點揀小朋友?你們BB表現如何?

回覆樓主:

其實KM係米已經分左月份安排面試時間,我見同一時間的小朋友好似差不多?

回覆樓主:

Del

Luikm 發表於 18-3-4 08:02
我地in 9:45, 真係超多人,內容唔深,我都唔知佢地點揀小朋友?你們BB表現如何?
...

我仔表現一般咋,坐係platmat最邊的位,掛住玩人地個櫃,因為入面貼曬讀緊的小朋友的相、名同貼紙,我仔呢排對貼紙好瘋狂。加上佢D問題好簡單,我見同group的小朋友全部都做到!

kpkp1212 發表於 18-3-4 10:46
其實KM係米已經分左月份安排面試時間,我見同一時間的小朋友好似差不多?
...

我仔5月B,同group有個男仔係2月,所以真係唔知

wansfamily 發表於 18-3-4 13:53
你地小朋友有冇唱歌跳舞?
係咪有郁才有機會?
好似成個過程又冇咩task 做,你地係咪都係餵野食咋?冇問問 ...

一開始問邊個係蘋果,攞部車俾媽咪,之後就聽故事喂曲奇、唱歌跳舞玩樂器。好似咁上下。

holokhang 發表於 18-3-4 14:55
我仔表現一般咋,坐係platmat最邊的位,掛住玩人地個櫃,因為入面貼曬讀緊的小朋友的相、名同貼紙,我仔呢 ...

我個女係7月尾,都好鐘意貼紙!

係咪有郁才有機會?
好似成個過程又冇咩task 做,你地係咪都係餵野食咋?冇問問 ...

又叫我個女比積木比媽咪,問邊個係杯同蘋果,有餵曲奇,唱歌跳舞方面,我女女係咁少少郁左幾下咋,我見其他BB都乜點郁,你地個組如何?BB幾大?

holokhang 發表於 18-3-3 19:33
我早上真係逼過維園年 ...

我都係成個流程都成45分鐘!

我都係in上午10點,真係多人到年宵咁,有攤位遊戲做手工但都幾多人,等左15分鐘就叫入小禮堂,但入面真係好混亂.... 玩具唔多所以無乜機會掂到,情況同樓主形容既差唔多。
跟住一組6人被叫名排隊上一間班房等候,入到去原來上一輪既仲等緊,即係連埋我果組一共有12位小朋友+12個家長係度等緊再加家長義工。房入面只有大概一兩件玩具+ 6-8本圖書俾咁多位小朋友睇。
結果係班房內等左20分鐘,大人小朋友們都已經開始唔耐煩。
面試內容都係果d,睇你玩玩具,考小朋友坐定聽故事,餵野食,唱歌跳舞送玩具走人。
面試好趕,可能因為delay左太耐要追返時間。

係咪有郁才有機會?
跳舞嗰part我仔郁下唔郁下咁囉...其實老師都係想睇下小朋友反應,都係嗰句,就算做齊晒都唔一定會收!平常心,睇緣份