用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 趙Sir 九龍城區中學banding分享
樓主: GardenGarden
go

趙Sir 九龍城區中學banding分享 [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 18-3-1 18:17
LS同DBS係永恆對手,身為LS前副校,以身作則直接無視對方,咁先夠霸氣。
...
你錯,身為old boy, 我不認為DBS和我們LSC是在同一個level.....

王家爸爸    發表於 18-3-2 12:32

Joe8889 發表於 18-3-2 10:16
你錯,身為old boy, 我不認為DBS和我們LSC是在同一個level.....
你指邊方面唔到level呢?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-3-2 11:27
應該是講DSE成績同校園環境吧。

hkpapa852 發表於 18-3-1 16:42
點解有協恩中學, 但無DBS?

佢唔係仲以為協恩係派位既中學嘛?
特登唔提友校

Joe8889 發表於 18-3-2 10:16
蘋果比橙,好難比較,好難取捨,都係好食既水果。

little_yolky 發表於 18-3-2 12:23
應該是講DSE成績同校園環境吧。

我好肯定咁講, 如果以同一年代既前副校長嚟比, 一定唔同Level

little_yolky    發表於 18-3-2 14:29
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

可能是指教學熱誠..DBS就唔知, 但LS 的老師呢方面出晒名 ....

kennyklt 發表於 18-3-1 18:37
DBS應該唔算九龍城網喎

根據EDB既資料, DBS係九龍城區既直資學校

http://www.edb.gov.hk/en/student-parents/sch-info/sch-search/schlist-by-district/school-list-kc.html

王家爸爸    發表於 18-3-3 00:19

在我心中。講笑,不用太認真
‹ 上一主題|下一主題