用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Trinity Exams
發新帖回覆
go

Trinity Exams

奧運同荃灣有分店嘅Little First Steps會多收考試費,所以唔好join.

Dramatic English 教得好,而且學費同考試費都清清楚楚,推薦!

報其他中心都要小心,因為Trinity 係任中心收考試費,最好上英國文化協會網頁check下(https://www.britishcouncil.hk/exam/trinity) 你要考嘅試係幾錢,有大分別就要小心同問清楚!

回覆樓主

唔太明白,trinity 是可以自行報名,不用給補習學校

回覆樓主

中肯講句,揾中心報名,人哋都要花時間處理,有手續費都可以理解。

樓主唔想多比手續費下次可自行報名。

回覆樓主

Hi, can I know what is the age requirement for Trinity Exams? Thanks.

AlissaKate 發表於 18-4-1 12:37
Hi, can I know what is the age requirement for Trinity Exams? Thanks.

At least 4 years old for grade 1 exam

Tant 發表於 18-4-5 13:27
At least 4 years old for grade 1 exam

Thx

回覆 AlissaKate 的帖子

Trinity 其實有好多考試係比小朋友, 例如單單Drama 類已經有3種, 仲要係唔同level, 仲有speaking GESE, 詳程你可以睇下trinity 個官方網站
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊