用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問如果邊緣人選基崇好嗎?
樓主: 水星媽媽
go

請問如果邊緣人選基崇好嗎?   [複製鏈接]

LokNa 發表於 18-3-22 14:36
那我請問 貴子弟是否在第一輪已經申請或許是第二輪?

第一輪申請 & waiting list

點解你咁問嘅? 申請編號有什麼玄機?

hkpapa852 發表於 18-3-22 14:46
你千祈唔好將你對崇小學生既認識去小一版分享, 唔係實俾人插死你......
...
其实講到点好或点唔好係冇用嫁, 好多网友都好聰明, 唔出声唔代表唔知道或同意嫁

twhkleung 發表於 18-3-22 15:26
其实講到点好或点唔好係冇用嫁, 好多网友都好聰明, 唔出声唔代表唔知道或同意嫁

...
小朋友未讀小學既家長, 好易被人呃嫁咋!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-3-22 15:31
小朋友未讀小學既家長, 好易被人呃嫁咋!
有啲个可能禾, 你arm!

回覆 hkpapa852 的帖子

實話實說 事實崇小同樓下甚致 TSL 學生整體排名係有分別,無得呃,佢年年都放曬派位派咩學校,主流應該不錯,但講真唔算標青,國際部就真係好一般,同 斷層好大,前面可以好好,後面可能慘不忍睹,無乜中游,不過果啲唔會有人講。我當初揀崇小唔係因為佢成績好,只係喜歡個環境,如果選成績,其實我仔當年自行係入咗循道亦已註冊,我讀崇小俾人鬧到癲咗,但我同小朋友選校係睇邊個環境適合佢,正如現在中學我都放棄基崇一樣

snake666 發表於 18-3-22 15:18
第一輪申請 & waiting list

點解你咁問嘅? 申請編號有什麼玄機?
我想知道今年基崇有多少人申請

想請問基崇S1有多少班?每班有多少人?
‹ 上一主題|下一主題