用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 【智商逾160】名幼施虐逼退學 (邊間呢?)
樓主: 蘇菲菲
go

【智商逾160】名幼施虐逼退學 (邊間呢?)   [複製鏈接]

MegaKnight 發表於 18-2-14 08:07
大文豪又出動了!
她已活躍了一段時間,在不同的threads 攻擊民生。我懷疑是某校的打手。近年LH 以語境好,透明度高掘起,又有很多人選培正民生等龍校,在香港人越來越着重語境情況下,九龍塘某名幼受到幾大的衝撃,我有一班有小朋友在这間學校讀的朋友,他們都只有一間半間2-3 線直私offer.

tobebee 發表於 18-2-13 23:46
我聽聞過民生有學生犯錯被人罰過自己獨自困在圖書館,是否有關燈就不肯定 ...
圖書館咁大,要唔要清場?
這是嚴重虐兒罪,有發生咗要換校長概bor!

73662710 發表於 18-2-16 20:58
圖書館咁大,要唔要清場?
這是嚴重虐兒罪,有發生咗要換校長概bor!

佢係過來人,所以可能佢罰人個仔,又或者佢個仔俾人咁罰,先至描述得咁清楚和精彩。

73662710 發表於 18-2-16 20:54
她已活躍了一段時間,在不同的threads 攻擊民生。我懷疑是某校的打手。近年LH 以語境好,透明度高掘起,又 ...

估唔到你講邊間,又關LH事?同埋,今年我識有民生offer嘅,都冇take,又唔多覺多人揀咗民生。培正就冇識人有offer。樓主post個篇文章指向民生?

up得就up.......11227view

回覆 hapiangel 的帖子

我覺得未必係 YORK , 因為 YORK 收生係有教無慮...!!

有同學仔好叻,唔駛check都知道資優,他的媽媽說,哥哥都係咁叻,要跳級讀,他媽媽喜歡揀d中中庭庭,唔係最top既學校來讀,一來少d壓力,二來少d叻人,少d比較,顯得自己個仔更叻,更突出。

eg86 發表於 18-2-13 16:38
咁點解英藝耐唔耐就爆虐兒新聞?如果真係當生意咁做,應該當小朋友係貴賓咁招待喎

不過你哋都講得啱 應該 ...

點虐法呀?幼稚園啵 香港啵!竟然會咁?
‹ 上一主題|下一主題