用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 新蒲崗補習社 2xxx/月之黑暗事
go

[其他] 新蒲崗補習社 2xxx/月之黑暗事 [複製鏈接]

間野係mikiki隔離 好colourful好多玩具
出面貼個堆老師資料 至少真正會成日出現會落場教既得1-2個
老板自稱讀psycho識幫小朋友情緒管理
事實請個pt走全場 1:1x個細路
佢就unun腳收錢
功課pt對唔到就叫啲細路自己對 計數俾數機篤 中文字佢都唔識多隻叫埋個pt做
基本上係做功課
咩情緒管理其實乜都冇 扔細路書包出舖就叫治療 叫啲細路笑人就話用群眾壓力令細路明白咩叫守規矩
總之佢話少做少錯 細路做完功課就攞本書出黎扮野
收左錢就袋袋平安
講真隔離唔過2000仲要多師資比例唔好?
對細路大細超 兄妹個啲錫多啲 單丁個啲就少理
得閒俾部ipad玩 再唔係不斷填顏色
成間舖正常細路走到得番幾個
想用心針對細路教都唔俾 一句話你做緊私補既野就懶理個細路 俾佢玩又好發呆都好
平日串串貢講 要佢親自服待啲細路至少幾百
於是 好多由pt自己落手教/做

呢2500/月 你地做家長就係俾佢交租買佢想要既野 咁洗發 你地願唔願意?
家長們 你地呢筆錢去搵私補仲好啦

0    0    0    0

回覆樓主

繼續爆
條友有2間舖 但有間因爲走左幾個細路而暫時唔開.
走既原因不外乎師資比例有關
出面show就話好多名校生 但成日會出現得一個左右 因為貴
另外貪平請中六學生
細路功課唔識就叫其他細路教 就算對功課有時都會係細路對 到最後做老師既先係咁睇下
每個細路佢都會睇有冇潛質做佢徒弟
做徒弟自然會錫多啲 不外乎俾多啲錢上堂 大生意個啲
有啲呢啲徒弟可以免費上埋星期六既堂
佢大細超得好明顯
家長們 你地諗清楚啦
有啲野佢緊係擺到好熱心
特別好鐘意洗啲細路腦 話好鐘意個到 要係個到上堂 最終目的味又係等你地個個月準時泵水俾佢用囉

回覆樓主

一日一post  有興趣聽日再追啦

2xxx/m. 唔对路咪cut, 花禁多力氣唱衰佢做乜?HK地唔得既野好快執笠~

Yanamami 發表於 18-2-6 16:53
2xxx/m. 唔对路咪cut, 花禁多力氣唱衰佢做乜?HK地唔得既野好快執笠~

唔岩睇可以唔睇 我都係講番事實
啲細路唔會講有乜問題 黎反正有得玩有得食功課有人做
做家長既呢啲點會知? 你地啲血汗錢味咁洗左去囉

隔離補習社打手?

capricornbb 發表於 18-2-6 19:23
隔離補習社打手?

傻啦 我係睇唔過眼 有frd係個到做仲要俾佢炒
平日佢咁對啲細路已經睇唔過眼

capricornbb 發表於 18-2-6 19:23
隔離補習社打手?

幫佢賣命做苦力仲要俾佢刻薄
等佢出糧都要係等到啲家長交學費先有錢攞
一早睇唔過眼佢 係我frd咁蠢幫佢賣命
我先開post

ar_mak 發表於 18-2-7 00:30
咁你話你個FD比佢炒左。。。炒左先出黎踢爆,咁就唔係為公義,係為私怨啦。
你係引述你個FD既口供,定 ...

利申 親眼見過
佢有左份好工啦 臨過年俾人炒
佢都係求加小小人工啫 點知個晚就俾人炒左
唱佢呢間野想做好耐架啦 係個陣個傻仔唔肯走到依家俾人炒先講佢

回覆樓主

點都好 呢個post純粹 想講事實
家長們 如有懷疑/認為我係打手/有心抺黑人
請按上一頁

講事實都係唔想俾人呃血汗錢仲懵醒醒以為搵到個好老師

信人唔好信十足係岩 我可能係假 間野做既野可能係假 所有野有機會係假
真相由你地去定
你地可能覺得佢好好 冇問題 咁就冇問題
覺得懷疑 不妨問多幾句小朋友
覺得好笑 就即管睇落去
香港地 好多野都係假

原來如此,多謝提醒,間補習社如果真係做到咁差,遲早執

你放心,唔駛操心傷神

回覆 ar_mak 的帖子

新蒲崗唔知係邊又離譜左少少....
不過我都同意係呢度爆料真係冇咩用,同埋呢個帖應該好快畀人封。

做家長唔係交左学費外判左就拍拍手乜都唔洗理既。导師或中心好唔好(我基本上唔贊成去功課班之類),家長需要自己跟進留意,-唔对路就要轉。孩子功課有無改善進步,开唔开心,上課情况……全部都要留意。

回覆樓主

我係樓豬,啫係事主. 多謝大家既評論,呢個post唔好再評論一切呢間野做過啲乜,因為我相信行行都有啲唔好既人整衰,但我相其他有心做SEN唔會係咁.

新蒲崗,位於黃大仙及九龍城附近 ,面向啟德. 係一個小社區,不過相信唔識既家長通常唔係住九龍區。

不過唔重要, 係呢到我係講真相定抺黑,係大家角度唔同. 你認為自由市場下我俾錢我心甘情願俾佢既咁味當我抺黑,你地開心就好.
覺得我係打手既朋友,不如叫我做二五? 睇住人地幾個老師對一小班學生,再望望自己,再望啲細路,我一個人能力做到既唔多,啲細路一直係到只會係害左佢地。
只係,我覺得佢打住以情緒管理學生仲教開SEN,但入到黎同一般補習社無異時,有時用所謂既'治癒',真係好睇唔過眼.佢仲可以講大話呃啲家長,係可恥既.

呢個已post會停止,唔會再更新

Yanamami 發表於 18-2-7 12:10
做家長唔係搵左学費外判左就拍拍手乜都唔洗理既。导師或中心好唔好(我基本上唔贊成去功課班之類),家長需要 ...

不能同意更多.

antidot 發表於 18-2-6 11:05
繼續爆
條友有2間舖 但有間因爲走左幾個細路而暫時唔開.
走既原因不外乎師資比例有關

中六生還有咁多時間可以做 pt ,吾需要忙 dse. 試?

lm251099 發表於 18-2-7 14:41
中六生還有咁多時間可以做 pt ,吾需要忙 dse. 試?

我唔清楚 總之佢請既中六生都係附近學校
佢地洗唔洗準備考試你問佢地會清楚啲
‹ 上一主題|下一主題