用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村K2(原校)vs民生K1
樓主: orangehehe
go

又一村K2(原校)vs民生K1 [複製鏈接]

orangehehe 發表於 18-2-1 21:45
大家都係vote for民生,但repeat K1 會唔會浪費時間...?我怕佢會好悶

世事冇兩全其美!!

民生不喜收細B,所以你仔以大B今年考先收,考時已知如收必要REPEAT K1,不要到現在才諗REPEAT會浪費時間。

回覆 orangehehe 的帖子

我同你一樣🤯, 我仔現讀又一村pm,下年有ms k1 am offer, 本身諗住一定轉,但去完家長會又覺得老師好好,煩惱中!可pm交流下

ChocoMilk33 發表於 18-2-2 14:31
世事冇兩全其美!!

民生不喜收細B,所以你仔以大B今年考先收,考時已知如收必要REPEAT K1,不要到現在才 ...

當然考時已知要repeat啦,細路仔變得快,考民生時阿仔先返學2個月,都未知佢讀成點,而且抱住考到先諗既心態

ivan5034 發表於 18-2-2 23:50
回覆 orangehehe 的帖子

我同你一樣🤯, 我仔現讀又一村pm,下年有ms k1 am offer, 本身諗住一定轉, ...

Pm了(emoji)

回覆樓主:

12月bb我會repeat k1,就算原校都會考慮repeat

k1分別不大,都係線條練習,但上到k 2,k3認字及邏輯就比班上大b細足一年,你辛苦時,佢仲辛苦,你忍痛repeat k1對大家都好。

‹ 上一主題|下一主題