用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 12網 女仔
發新帖回覆
go

12網 女仔

如題,請問12網三大女校難抽嗎?當中是否又以Marymount 最難中?

elbar    發表於 18-1-31 10:20

版主 醒目開學勳章

回覆樓主

MPS肯定係最難,其他兩間「相對較易」,SP暫搬柴燒吸引力細左,但又期待新校舍。SF舊年爆冷有乙二入,今年戰況未明

Charlotte_mom 發表於 18-1-29 09:53
MPS肯定係最難,其他兩間「相對較易」,SP暫搬柴燒吸引力細左,但又期待新校舍。SF舊年爆冷有乙二入,今年 ...
MPS今年仲要係近5/6年首次自行超收..... 位又再少咗

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆樓主

咁又想請教吓,SP同SF(唔計上年SF)之前係咪乙一都入唔晒?

Charlotte_mom 發表於 18-1-29 09:53
MPS肯定係最難,其他兩間「相對較易」,SP暫搬柴燒吸引力細左,但又期待新校舍。SF舊年爆冷有乙二入,今年 ...

乙二都入到,太好彩,很多人都說乙二三好開填次一級學校

版主 醒目開學勳章

Littletoh 發表於 18-1-30 23:55
乙二都入到,太好彩,很多人都說乙二三好開填次一級學校

咁總有人有私校backup唔怕搏到盡架嘛
無籌碼就當然咪亂黎啦

SF 有女登上帝位, 以依家官場擦鞋文化, 會唔會多了好處?

回覆樓主

12網所有女校 都受歡迎 ,大家都響度捉心理,St Paul 雖然遠左,但都會有人搏大家心理嫌遠唔填,但又可能個個都會搏對方呢個原因唔填,自己填首選, 其實間間女校都係 機會率一樣 !
都係果句,睇運氣啦

Baby.caroline33 發表於 18-2-4 17:02
12網所有女校 都受歡迎 ,大家都響度捉心理,St Paul 雖然遠左,但都會有人搏大家心理嫌遠唔填,但又可能個 ...

咁又唔係,12網都有間女校係寶校,佛教第子攪教育點都唔係洋鬼子攪到咁有聲有色

你識得人乙二入SF?

版主 醒目開學勳章

vjcarcar 發表於 18-2-4 21:30
你識得人乙二入SF?

舊年ek報料唔止一個,有興趣搵返上年6月post睇睇
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊