用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃埔安基2018-2019
go

黃埔安基2018-2019 [複製鏈接]

有冇人係九月入呢間呢?Hi∼∼
   0    0    0    0

回覆樓主:

有冇仔女讀緊黃埔安基嘅爸爸媽媽?可唔可以分享下呢?我仔仔今年九月會返K1啦,開始擔心。

1. 有D post話老師冇愛心,不過interview當日又唔多覺。唔知係扮定真,開始擔心。

2. 學校環境衛生可以嗎?成日見有post話細、舊。其實,細D舊D都並非重點,我覺得乾淨最重要。

3. 多唔多新移民?

4. 英文同普通話堂安排係點?係唔係日日有得上?

希望有經驗嘅爸爸媽媽可以俾D意見,support下我嘅決定。thanks.

回覆樓主:

有冇人可以分享?thanks.

回覆樓主

我小朋友係2018-19 N班生,問過安基,N班全級只收14人,上到K就會30人一班。
我都好想聽聽大家的意見(emoji)(emoji)

1.有D post話老師冇愛心,不過interview當日又唔多覺。唔知係扮定真,開始擔心。--> 老師算盡責,個別老師好有愛心,眼見小朋友都鐘意返學。

2. 學校環境衛生可以嗎?成日見有post話細、舊。其實,細D舊D都並非重點,我覺得乾淨最重要。--> 係好細,但乾淨。

3. 多唔多新移民?--> 唔多,但有。

4. 英文同普通話堂安排係點?係唔係日日有得上?--> 唔係日日上,但有外籍老師教。

sk2sk2 發表於 18-4-4 19:39
1.有D post話老師冇愛心,不過interview當日又唔多覺。唔知係扮定真,開始擔心。--> 老師算盡責,個別老師 ...

多謝你講解。其實我最重視老師有冇愛心同耐性,加埋學校衛生環境好唔好。始終,幼兒返學最重要係開心同安全。
‹ 上一主題|下一主題