用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有事請教 - 寄零食到英國
go

有事請教 - 寄零食到英國

請問想寄零食到英國, 可否寄入境? 有什麼是不可以寄的。

CandiceMaMi 發表於 18-1-16 17:03
請問想寄零食到英國, 可否寄入境? 有什麼是不可以寄的。

月餅不可以 !

肉類蛋類液體便不可以。我早前寄了一磅北海道魷魚絲,約五六天收到。

回覆樓主

其實想寄什麼食物 ? 不如睇下英國 偉義行睇下有冇, 香港寄去運費都夠當地網購 !

我16年時寄過一次,運費都$6xx

回覆樓主

我都想知,阿仔叫我寄一丁杯麵,我都想寄d保暖底衫俾佢。

sumtung 發表於 18-1-16 21:15

Tesco, Amazon 果D都有得賣

https://www.amazon.co.uk/Nissin/b/ref=bl_dp_s_web_1655880031?ie=UTF8&node=1655880031&field-lbr_brands_browse-bin=Nissin

室內著保暖底衫可能會熱到身痕

http://www.marksandspencer.com/l/kids/all-boys/underwear/?facetOpen=true&cachedFilters=FID_552043984+96+0+20+0+20&priceMin=0&priceMax=20&currentPriceMin=0&currentPriceMax=20&lastSelectedSize=&resultsPerPage=96&display=model&sortBy=sku_colour_rank|1&pageChoice=1&selectedAccordions=checkbox-10|checkbox-1091|checkbox-12

sumtung 發表於 18-1-16 21:15

零食和即食麵、杯麵
https://shop.waiyeehong.com/noodles

回覆 sumtung 的帖子

保暖底衫我唔建議,因為英國室內暖氣真係會熱到你出汗。
我自己平時著一件短袖,面頭著一件長袖,咁樣入到室內都可以除。

1998Ruby1998 發表於 18-1-17 00:27
回覆 sumtung 的帖子

保暖底衫我唔建議,因為英國室內暖氣真係會熱到你出汗。

多謝你哋嘅回覆,本來我見阿仔返學都只係著件恤衫加校褸,今日又開始落雪,驚佢凍,但頭先問佢,佢都話唔洗買。慳番

http://www.tradewindsorientalshop.co.uk/index.html
這間試過也OK的,30Kg內用FedEx送,郵費5英鎊封頂。試過bulk purchase 買出前一丁和維他檸檬茶其他飲品一齊送過去宿舍,當過節禮包,班華人同學都好開心,按件再拆售分享,佢哋話有家的味道。

sumtung 發表於 18-1-17 00:35
多謝你哋嘅回覆,本來我見阿仔返學都只係著件恤衫加校褸,今日又開始落雪,驚佢凍,但頭先問佢,佢都話唔 ...

我孩子話晚上十一點無暖氣,買了電毡

Thanks all.