用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將於05年入讀全日n1小朋友o既媽咪入來傾下~~ ...
樓主: paiwai
go

將於05年入讀全日n1小朋友o既媽咪入來傾下~~ [複製鏈接]

Re: 將於05年入讀全日n1小朋友o既媽咪入來傾下~~

曲曲: 我個仔買左3套校服同一套被, 我個仔學校都無特別提要放咩落書包wor...淨係要放套乾淨校服同襪係書包..佢都無講要唔要拎水杯同毛巾盒wor 我都要打去問下佢先~~~

曲曲,
   我都覺得係...時間都幾長要成3個星期先可以返晒全日呀 不過我諗慢都有佢o既好處o既(等小朋友慢慢適應)

曲曲,
學校有無講會按情況調節?因為我bb的學校也排了一份資料講返學安排,但主任說通常不會那麼晚.如果小朋友適應到,會提早返長d,可能一個星期左右就可以返全日(資了中安排是四星期.
[

簽名被屏蔽

paiwai,

MANY THANKS!!!
:chair: hay

曲曲,
   我d床同被...床單..都有白布可以寫名...書包就老師同佢用油性箱頭筆寫左, 我就用左$20做左d有名o既貼紙...睇下到時有無用law..我諗貼下書..都有d用掛~~我都係行過整定o乍~~

hay_damiank,
   唔好客氣...都唔係個個都work架~~~~

我都未同仔仔買返學鞋...呢1-2日先同佢去買...你地又會買邊類型呢..學校就話要白鞋仔...唔知買邊d好~~~ :

曲曲,
  係wor...我都做左名印..學校都會蓋o係書度...我都唔記得tim~ :
  我都想整d織o麥釘係外套同校服度....你係邊度整架?tks
襪仔我都未買呀...好在你提下我

各位好.
我囝囝8月9就開學. 真有些吾捨得.佢間學校要求買三對鞋. 一對黑皮鞋同兩對白波鞋. 有一對波鞋放係學校遮著. 學校希望我地8:45到,之后可以做早操. 織o麥我都有做,但我還未釘上去.
襪仔我都未買呀. 我在馬沙見過$75/5對白襪仔, 吾知抵吾抵呢?

iyoku,
   你好呀...我仔仔間學校就任你著咩鞋返學...但係又係要返到學校換鞋(白色鞋仔)祇係學校度著...佢希望我地8:40返到學校..我無整織o麥呀...請問邊度有得整呀..tks

馬莎$75/5對聽落都幾抵呀...我琴日係jusco就$10/對 (我買左3對試下好唔好著~~

鞋都未買呀...好似都無咩全白色鞋款o既...各位...知唔知邊度多d淨白色鞋款呀...我想買波鞋仔..全白色...係咪好似得dr. kong先有..呀...tks

paiwai,

jusco 都有白色波鞋賣, 約HK$100- 我買左1對比囡囡o係幼兒園內穿著.

我覺得 Dr. Kong 啲鞋比較重, 穿都耐可能會好攰
paiwai 寫道:

鞋都未買呀...好似都無咩全白色鞋款o既...各位...知唔知邊度多d淨白色鞋款呀...我想買波鞋仔..全白色...係咪好似得dr. kong先有..呀...tks

yiu_mimi,

我都有去過jusco...但係無呀..不過得小童law..都唔知邊度有得賣~~

曲曲,
   著多件底衫都好....可以吸下d汗....我都會買定幾件...~~

stephanie0050 ,

我想問九龍灣樂緻幼兒園係邊度架,學費多少錢呀??要預早幾多同小朋友報名呀??我都係九龍灣返工架,同埋我都打算出年比我對孖仔返n1。

maggie3943,
你幫你對孖仔報左名未呀??佢地會幾時開始返學呀??我都好似你咁你諗,小朋友早d返學學下野,好過終日留係屋企無所事事。

SIUBAKTO,
我不期望BB學到甚麼,但他們在家實在太危險!!(你都看過我分享)他們在DISNEY開幕那天返學
[
‹ 上一主題|下一主題