用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 呈三對 1A 1B 來說其實可以 hea 考?
樓主: yesthomas
go

呈三對 1A 1B 來說其實可以 hea 考?   [複製鏈接]

suetyim 發表於 18-11-23 11:57
回覆 hkpapa852 的帖子

三私一直, 女孩, 第一次和第二次呈分, 級15以內, 管樂8級. 在剩下的時間裡,她應該 ...
三私-直級15內女孩,絕对有能力同時应付考呈分試、樂器級試、各式校際比賽、面試準備……而唔洗專注某-項。

回覆樓主

舊年由於直資已收,叫阿仔呈三同畢業試輕鬆D唔好咁大壓力,佢話唔得,要打敗全級第一名,當然最後挑戰失敗,但結果比呈一成績還好,我們開心地去放暑假,門都無去叩了

suetyim 發表於 18-11-23 11:57
回覆 hkpapa852 的帖子

三私一直, 女孩, 第一次和第二次呈分, 級15以內, 管樂8級. 在剩下的時間裡,她應該 ...
無論是否三私一直學生,什麼成績!一日未有offer,  一日都應同步準備及應付呈三。而且三私一直的面試準備,一向好早有所安排,現階段應standby就緒,不用再擔心吧!
PS 咁快有呈一加二排名?

Yanamami 發表於 18-11-23 12:46
三私-直級15內女孩,絕对有能力同時应付考呈分試、樂器級試、各式校際比賽、面試準備……而唔洗專注某-項 ...

絕對認同。很多同學同時應該考試、校際音樂節、樂團、校際運動,成績一樣Ok. 但中學就比較難
‹ 上一主題|下一主題