用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 怕羞仔 band 1A
go

怕羞仔 band 1A [複製鏈接]

mandytanghk 發表於 18-1-9 10:45
深水埗成績好的band 1A,普通學校200人考級10內。愛看書,愛運動:泳隊但冇獎,跑步。有服務: 風紀。但超級怕羞,面試應弱。
想自行穩陣。九華,長天,旅港,迦密。邊間機会大些呢?九華有機嗎?
Thank !
PS 今年只是小四 ,想開始搜集资料,先謝謝
如成績 keep 到, 九華有機. 面試講嘢真係要攪下, 唔出聲好蝕底. 試下出多啲比賽.

但首先名次成績要 keep 到先. 另外音樂視藝等等會唔會特別弱 (眼見呈一呈二好多男仔因呢兩樣名次被追上), 係就要攪攪.

mandytanghk 發表於 18-1-9 12:38
對,中英文很好,但音樂視藝很差 !唔知会否拉落很多。

有啲人覺得 weighting 低對呢兩科放軟手腳, 呈分 (尤其是呈一) 啲卷一淺少少就瀨嘢。中英數常分不出高下,最後就係呢啲閒科讓咗個級頭幾名出嚟。

本身無樂器嘅就諗下加唔加,VA 就留意一下評分準則 (有嘅話), 同埋擺多少少時間落去,有啲分係可能掹到的。

little_yolky 發表於 18-1-9 13:27
唔好話唔出聲, 就算出聲, 但鵪鶉咁既聲, 或講嘢一舊舊, 講嘢好多「其實呢」、「即係」等等既無意義詞, 組識 ...

講嘢弱,玩 debate, drama ,調解員 有幫助。

可搵學校校隊參加下, service 又多啲嘢寫。
‹ 上一主題|下一主題