用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 自閉密集班
go

自閉密集班 [複製鏈接]

請問有冇人上過油痳地'STXP',又名'X步'的密集課程? 希望大家俾D意見? 我個仔現讀N班, 學校好好, 但老師話佢地只是普通課程, 提議阿仔在黃金時間接受特別訓練, 現STXP有位, 但聽講油痳地CENTRE的老師痳痳地, 請指教。
   1    0    0    0

connie001 發表於 18-1-8 16:12
請問有冇人上過油痳地'STXP',又名'X步'的密集課程? 希望大家俾D意見? 我個仔現讀N班, 學校好好, 但老師話佢 ...

個人唔太欣賞,但若果未揾到其他更好選擇,我覺得不妨開始做住先,因為唔好錯過小朋友嘅訓練時間,而且你亦會同時從不同途徑知道更多資料,認識更多提供訓練的機構,到時可以作出最適合自己小朋友的選擇。

回覆 angels'mom 的帖子

我放棄了STXP, 將會讀荔枝角楊震,希望適合阿仔。

connie001 發表於 18-1-18 13:39
回覆 angels'mom 的帖子

我放棄了STXP, 將會讀荔枝角楊震,希望適合阿仔。

加油 !

回覆 marykaybb 的帖子

我又覺得STEP(中環)幾好喎!六年前囝囝(兩歲)被評為中度自閉症(當時大部分既自閉症病徵幾乎有齊,結果係由合資格既兒科醫生評定,並由CAC醫生再確定),喺STEP讀咗年半密集式訓練,跟住返主流幼稚園,然後上主流小學,而家各方面表現與一般同齡的學生無異。

STEP喺個年半真係幫咗囝囝好多呢!

‹ 上一主題|下一主題