用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 紐西蘭留學
發新帖回覆
go

紐西蘭留學

女女今年15歲(讀緊Form3), 想佢讀完中三就安排到紐西蘭讀書, 唔知各位子女在紐西蘭讀邊間學校, 可唔可以分享一下紐西蘭學校資料?

你不如找升學中心問下, 又唔洗錢, 問岩先幫襯.....

回覆樓主

It depends on your preference and budget.

Public school is the cheapest, private is the most expensive. Integrated (religion) is in the middle. You can also choose homestay or boarding. You need to decide if she wants IB, Cambridge or NCEA

回覆 jc0305 的帖子

我之前 agent 都幫我囝睇過New Zealand學校的資料, 其實都有好多學校揀的, 學費都吾算貴, 你可以搵agent問問啊 :)

jc0305 發表於 18-1-6 17:09
女女今年15歲(讀緊Form3), 想佢讀完中三就安排到紐西蘭讀書, 唔知各位子女在紐西蘭讀邊間學校, 可唔可以分 ...
我都係搵緊資料、我就上網及去左三間agent 問下有什麼介紹。

發表於 前天 16:17 |顯示全部帖子
jc0305 發表於 18-1-6 17:09
女女今年15歲(讀緊Form3), 想佢讀完中三就安排到紐西蘭讀書, 唔知各位子女在紐西蘭讀邊間學校, 可唔可以分 ...

St peter school cambridge
very good school
Ib n ncea
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊