用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 中三要揀科, Technology and Living 一問?
go

中三要揀科, Technology and Living 一問? [複製鏈接]

見考試局寫了 Technology and Living 可在兩個範疇 (Food Science and Technology / Fashion, Clothing and Textiles) 揀其中一科讀,請問是否一開始已選定該科目呢? 另外,見評卷標準有校本評核,若選 Food 的話,請問是什麼類型 project 呢? 我估 Fashion 塵該是設計衫。

謝謝各位!

1    0    0    0

decided by school teachers.. so u should ask them

T&L 全港只有200幾個考生,而開設呢科嘅學校亦不足30間。由於學生人數少,學校未必會投放資源同時開設兩個選修部份,所以要向校方問清楚。
呢個網站有關於T&L嘅全港統計資料:
http://dse.bigexam.hk/zh-hk/dseIntro/cateA/cateAsubj/SJ_TELI

yfhofep 發表於 18-1-6 07:47
T&L 全港只有200幾個考生,而開設呢科嘅學校亦不足30間。由於學生人數少,學校未必會投放資源同時開設兩個 ...
呢間易不易合格呢?
‹ 上一主題|下一主題