用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 外國passport + 選校問題
go

外國passport + 選校問題 [複製鏈接]

本身想小朋友係美國讀書 但因為諗起學中文問題而想番香港讀 但我自己本身都係外國畢業都知道 有好既英文好重要如果要去外國讀書 其實有外國護照有咩好處? 小朋友爸爸係美國人 係美國出世 其實佢讀 英國教育既IS 有無問題? 本身自己英文都唔差 自己係native English teacher 係米要同小朋永遠講英文? 怕佢聽慣中文 所以想知點樣簡IS好 因為佢大個左會番美國讀書 所以其實係唔係邊間都無所謂 有諗過AIS 但好似唔係咁好?其實想幫佢報大埔康樂園 但如果幼稚園報全英普既幼稚園又有無問題?

0    0    0    0

回覆樓主:

Delete

回覆樓主:

jackycyn 發表於 17-12-23 23:59
我們跟你情况差不多,剛從美國回流香港,因為已確定兒子大學會回美國讀,所以報左AIS, ASHK and Stamford A ...

需要買債券嗎? 學費大約幾多?
一班大約有幾多小朋友? 美國護照通常都收? 面試難嗎? 唔好意思太多問題 因為係第一個小朋友 唔係好識

回覆樓主:

jackycyn 發表於 17-12-24 00:28

我當時人身在美國申请,他們安排Skype Interview,過程是跟兒 ...

I see :) 小朋友個時5歲? 都係問d日常生活問題既野? 唔該哂 好detail 我會睇下呢間學校 其實唔讀美國既國際學校 都可以升上美國大學?

回覆樓主:

‹ 上一主題|下一主題