用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 可唔可以講下妳地小孩今年拿乜獎?
go

可唔可以講下妳地小孩今年拿乜獎? [複製鏈接]

可唔可以講下妳地小孩今年拿乜獎?

如題.

Re: 可唔可以講下妳地小孩今年拿乜獎?

校內定校外呀,人地話校內唔計架

hi Sindy,
人地話校內唔計架     
:idea:

有d學校話校內既獎唔計的,佢無講校內外,問

冇所謂.校內又好校外又好.都可以講下.
我都係昨天先知我個囡拿了個填色比賽優異獎.

淑筠媽咪 寫道:
冇所謂.校內又好校外又好.都可以講下.
我都係昨天先知我個囡拿了個填色比賽優異獎.

真係慚愧啦,校內既........只得k2 & k3拎左個功課簿寫得靚靚既獎咋

Sindy
唔使慚愧.
我個囡寫字唔靚.叫亞囡寫字我成日都好勞氣架.所以寫字一定冇獎.

英文奬

個女得五育獎其一的群獎,即是指社交方面. 而個仔就兩巴獎    講笑咋!!即是無獎   
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

上學期囡囡拿了個成績卓越獎,我和老公開心死,後來才知是個豬肉獎,人人有份,永不落空

我仔在音樂啟蒙班law左個”丁”(全班佢最高分,96分,”丁"=95-100分)。我老公那天接放學,好開心call我,我仲潑冷水:車,好易架渣!佢話吾係wor,D同學有D四十幾,有D七十幾渣wor!返黎比份卷我睇,又真係吾簡單,都幾認真wor!

我小朋友今年K3,很幸運得到東華三院傑出學生獎和藝術獎學金,原先我們都不知道學校會有這些獎項,所以,很意外及十分滿足!
我只要求小朋友在愉快的環境中學習,享受過程;追求名校,只會令小朋友及父母百上加斤,純粹個人感想.

Omi,
你的小孩很叻呀!東華三院傑出學生獎每年全校先得一個,
藝術獎,冇記錯的話,全校先得三個,
很勁呀!恭喜,恭喜!

Thanks raccoon_dog.  其實現今的小朋友大部份都好叻,只是大人如何誘導他們.  可能我的小朋友幸運,遇到好校長/老師/學校,得到適當的誘導,我的小朋友自小便很喜歡上學,愉快的學習環境很重要. :

OMI,
你的小朋友是讀那所幼稚園呢 ??
joyce

Omi 寫道:
我小朋友今年K3,很幸運得到東華三院傑出學生獎和藝術獎學金,原先我們都不知道學校會有這些獎項,所以,很意外及十分滿足!
我只要求小朋友在愉快的環境中學習,享受過程;追求名校,只會令小朋友及父母百上加斤,純粹個人感想.

** 東華三院黃士心幼稚園 **  

My daughter got "Best in conduct" when she was K1, and "Best Student" in K2, this year, she got"Best in Maths"      

cyhy,
請問你囡囡是讀哪間學校,事關我想攪清楚自己囡囡

校內獎項

勤學獎(第4-6名)
禮貌獎
閱讀圖書計劃-金獎
萬聖節-最佳扮相獎

校外獎項

朗誦
校際朗誦-廣東話-優異獎
普通話教師會-優異獎
國際聖經協會-普通話組-亞軍

獨唱
房屋協會- 最傑出才藝獎
校際音樂節- 一級榮譽獎

鋼琴
校際音樂節 – 良好獎

多元智能計劃
恆生銀行 – 良好智能獎

小小模特兒
金域假日酒店 – 合約一年(拍左迪士尼圖書廣告)

‹ 上一主題|下一主題