用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 剛收到一封政府信, 叫您選擇是否繼續參加大抽獎? ...
樓主: P1Girl
go

剛收到一封政府信, 叫您選擇是否繼續參加大抽獎?   [複製鏈接]

P1Girl 發表於 17-12-21 15:42
我諗所有有交咗留位費嘅私校都應該有呢封信的...

如果俾左留位費及註冊左既私校,就算佢參加左大抽獎,收左錢都唔會跌去waiting list, 除非冇收錢啫

醒目開學勳章 王國長老

candy_karson 發表於 17-12-28 22:51
如果俾左留位費及註冊左既私校,就算佢參加左大抽獎,收左錢都唔會跌去waiting list, 除非冇收錢啫
...

睇黎你仲未明
31樓已有分享

CapricornO 發表於 17-12-28 14:48
入左waiting list, 唔知仲有無得被call呢?  如果唔係, 點解唔直接取消變reject??
...
封信有回條問我地wait 唔 wait 架!
不過其實我地一早已經寄左放位信,只係學校收唔到

Charlotte_mom 發表於 17-12-22 12:13
謝謝
我個concern是:請問你註冊私小時有否簽文件確認同意呢個waitlist安排?定學校講完就係,無叫家長簽 ...
學校offer letter 有講明, 但家長回條無任何確認or同唔同意字眼

醒目開學勳章 王國長老

BBQporkpork 發表於 17-12-29 16:52
學校offer letter 有講明, 但家長回條無任何確認or同唔同意字眼

謝謝資料

回覆樓主

之前救恩、高主教等私都係註冊時寫明不可以參加統一派位,否則就放棄或當waiting list。
而九龍好多私校都無咁要求, SFA,APS,KTS,GH(非德幼)呢幾間都可照抽,當年大把同學抽到好嘢,當然也有寶校啦。
有疑問可再睇清楚註冊文件或者打去學校admin, EDB封信年年都有。
‹ 上一主題|下一主題